„Am sperante ca vom reusi”

joi, 27 septembrie 2007, 21:48
4 MIN
 „Am sperante ca vom reusi”

Pentru campioana nationala la popice masculin, CFR Olimpia ACB, se apropie o saptamina de foc cita vreme iesenii isi fac debutul in Europa. Programata saptamina viitoare la Gostyn (Polonia), Cupa Mondiala aduce la start 16 campioane de pe batrinul continent si disputele se anunta tensionate pentru ca la mijloc este intii cistigarea acestui trofeu dar si calificarea in Liga Campionilor, competitie care se va desfasura ulterior in sistem tur-retur. Cum s-au pregatit iesenii pentru acest eveniment aflam de la Radu Pipa, presedintele CS CFR Iasi.

– Ce inseamna pentru echipa pe care o conduceti Cupa Mondiala din Polonia?

– Este sansa noastra sa scoatem capul afara, sa ducem numele Iasului in Europa. Plecam cu obiectiv de clasare intre primele sapte, pozitie care ne-ar permite accesul in Liga Campionilor, competitie eliminatorie ce se desfasurata in sistem tur-retur si care va avea la start 16 formatii. Vrem sa aducem la Iasi o echipa din Europa si ne vom bate pentru asta.

– Cit moral a adus victoria cu Inter Petrila din startul noului sezon?

– Acest succes ne-a adus linistea de care aveam nevoie. Fiecare cauta semne si pentru mine prestatia echipei din acest joc mi-a dat sperante pentru ca, trebuie sa recunosc, eram neincrezator inainte.

– Este CFR Olimpia ACB mai puternica decit in urma cu trei luni, cind a luat titlul national?

– Eu spun ca victoria cu 6-2 la individual cu Inter Petrila este mai valoroasa decit acel 8-0 din finala sezonului trecut disputata in compania aceleeasi echipe. Si asta pentru ca Inter s-a intarit si a pregatit foarte bine acest joc. Din punctul meu de vedere noi sintem mai puternici si ar trebui sa defilam in campionatul intern dar miza mea ramine prestatia din Europa.

– A fost suficient un singur meci pentru a pregati turneul de la Gostyn?

– El completeaza doua cantonamente dure pe care echipa le-a avut programate la Hunedoara (pe o pista cu placi asa cum este la Gostyn), cel de dinaintea meciului si cel de saptamina aceasta. Meciul cu Inter ne-a aratat cam pe unde ne aflam si ce mai era de facut.

"Baias mi-a adus liniste"

– Ce a adus la echipa noul antrenor Ilie Baias?

– Echipei i-a adus experienta unui tehnician trecut prin multe si mie mi-a adus linistea, mi-a lasat libertatea sa ma ocup doar de problemele financiare. I-am dat mina libera si i-am cerut sa faca ordine, sa faca o echipa dintr-un lot de popicari valorosi.

– Nu este acum la echipa atmosfera pe care v-o doriti?

– Din pacate mai este de lucru la acest capitol. Parca nu mai este prietenia din sezonul trecut iar la mijloc nu este vorba de tabere, cea din Galati si cea de la Iasi, asa cum se speculeaza. Sint de parere ca a intervenit concurenta foarte mare pentru un loc de titular si asta a daunat putin spiritului de echipa. Dar sper sa rezolvam si acest aspect si inca foarte repede si am incredere in acest sens in antrenorul Baias.

– Este un atu faptul ca CFR Olimpia ACB este o debutanta in Europa dar are in lot popicari cu experienta internationala ca Ciurdea, Antimirescu si Cercel?

– Sint chiar patru pentru ca Opinca a jucat si el cu ICMRS Galati in cupele europene iar simbata a fost cel mai inspirat jucator al nostru in partida cu Petrila. Sigur ca este un atu faptul ca sintem necunoscuti de adversari si sper sa profitam din plin de acest lucru.

"Ungurii si croatii sint puternici"

– Va cunoasteti adversarii?

– Din pacate nu prea stim multe. Inteleg ca ungurii vin cu o echipa care reprezinta practic echipa nationala iar croatii la fel. Una peste alta s-ar parea ca primele patru locuri sint "ocupate". Nici noi nu stim unde ne aflam dar va garantez ca ne vom bate pentru obiectivul pe care ni l-am propus.

– La Cupa Mondiala plecati cu un "strain", Gyula Veres, de la Rulmentul Brasov. Este el jucatorul in plus de care avea nevoie echipa pentru a face performanta in Polonia?

– Veres este in primul rind un om deosebit. Valoric eu consider in acest moment ca este intre primii patru din echipa cu care mergem la Gostyn. Pentru Veres avem intentii cu bataie lunga si prezenta lui la Cupa Mondiala nu este decit un pretext.

– Mai sint probleme medicale in lot?

– Penciuc si-a revenit dar mai sint probleme cu Antimirescu, pe care-l doare spatele. Tin sa remarc ca din acest sezon avem si noi un medic la echipa si acesta s-a ocupat de Remus. Ar mai fi apoi si vechea problema a lui Ciurdea care inca nu este in apele lui dupa accidentarea suferita la mina in primavara.

– Sinteti increzator ca CFR Olimpia ACB va reusi in Polonia?

– Daca nu eram convins ramineam acasa. Ca sa zic asa, vremea mea a trecut si a venit momentul ca jucatorii sa demonstreze de ce sint in stare. Am lucrat serios pentru a pregati participarea noastra in Polonia si eu, ca presedinte, sint linistit ca am facut tot ce trebuia. Sper ca eforturile noastre vor avea o rasplata pe masura. 

Comentarii