Ascundeti-va sub mese!

joi, 18 noiembrie 2004, 00:00
3 MIN
 Ascundeti-va sub mese!

Armenia: Edela – Hovsepian, Vardanian, Dohoian, Tatevosian – Mrktahian, Nazarian, Sahgeldian (’87 – Aleksanian), Grigorian (’73 – Art. Mkrtcian) – Voskanian (’76 – Arm. Karamian), Manuciarian. Antrenor: Bernard Casoni.
Romania: Stelea – Stoican, Barcauan, Moldovan, Dancia – Caramarin (’46 – Dica), Tararache, Paraschiv (’74 – Bratu), Cernat (’69 – Maldarasanu) – Marica, Neaga. Antrenor: Anghel Puiu Iordanescu.
Arbitri: Frank De Bleeckere – Roland van Nylen, Dirk Vanhoutte (Belgia).
Cartonase galbene: Vardanian, Hovsepian
0-1, min. 29: lansat frontal la limita ofsaidului de catre Paraschiv, Marica a sutat de la 16 m, pe sub mina portarului gazdelor.
1-1, min. 62: Dohoian, exceptional voleu din intoarcere, de la 14 m.
Bafta proverbiala a „generalului”, valabila si in ultima vreme (a se vedea intilnirile cu Finlanda si Macedonia) s-a spart ca un ou stricat in meciul de la Erevan, mai ales in repriza secunda a partidei. Pentru ca, nimic din desfasurarea primei reprize nu poate explica scorul inregistrat la pauza. Absentele numeroase din echipa Romaniei au facut ca jocul tricolorilor sa se lege rareori, modesta Armenie reusind performanta de a avea mai multe ocazii de poarta decit Romania, care, fie ea si „second hand” are o valoare teoretic superioara. Veteranul Stelea a intervenit decisiv in min. 10, 37 si 45 la suturile lui Voskanian (2) si Manuciarian, iar in min. 26, la centrarea lui Manuciarian, Barcauan a respins in corner din fata lui Grigorian. De fapt, de partea noastra, in afara fazei golului nu putem nota decit un sut al lui Cernat in startul partidei, care era cit pe ce sa-l pacaleasca pe portarul de origine cameruneza al gazdelor (cam crud, la 18 ani, pentru o asemenea responsabilitate) si, poate, centrarea perfecta a lui Marica din min. 40, la care inexistentul Neaga a tras pe linga… minge.
Daca evolutia tricolorilor in prima repriza a fost slaba, in cea de-a doua a fost penibila, romanii neavind decit o singura ocazie de gol, si aceea cu indulgenta.
In schimb, dupa reusita superba a fundasului Dohoian armenii au pus stapinire pe joc, avind, spre final trei mari ocazii de a transa meciul in favoarea lor, prima dintre ele apartinind rezervei Rapidului, Arman Karamian, portarul Stelea intervenind din nou salvator, in citeva rinduri. Practic, daca putem afirma asa ceva, Romania a avut o sansa uriasa scapind de o infringere umilitoare, in fata ultimei clasate din grupa noastra de calificare. Si daca unii sau altii au afirmat ca am aliniat la Erevan o nationala „second hand”, acestia au gresit: in capitala Armeniei, Romania nu a fost o nationala, ci o echipa de mina a saptea.
Iordanescu nu cedeaza si pace!
La conferinta de presa de dupa meci, selectionerul Anghel Iordanescu a recunoscut ca jocul echipei Romaniei a fost slab si rezultatul de la Erevan diminueaza sansele echipei nationale de a se califica la CM 2006, din Germania. Intrebat daca are de gind sa demisioneze, „generalul” a raspuns negativ, considerind ca sansele de calificare nu sint, inca, diminuate. Mai interesant a fost raspunsul presedintelui FRF, Mircea Sandu: „Am discutat cu Puiu si mi-a spus ca unii jucatori au mimat, astazi, fotbalul. Vom lua masuri foarte dure impotriva lor”, a spus Mircea Sandu. In rest, atit jucatorii, cit si selectionerul Iordanescu au refuzat sa dea alte declaratii presei romane. Nici macar TVR, cu care aveau contract! (Nic. G)

Comentarii