Astazi, incepe sfirsitul

marți, 01 iunie 1999, 23:00
2 MIN
 Astazi, incepe sfirsitul

S-a nimerit anul acesta ca partida cea mai importanta a nationalei Romaniei in preliminariile Euro 2000 sa se dispute inaintea ultimei etape. Si cum, indeobste, pentru asemenea evenimente, se intrerupe campionatul, fotbalistii prim-divizionari, majoritatea lor nevind in clin-mineca nimic cu lotul, vor avea o saptamina de relache inainte de a juca ultimul meci al sezonului. Colac peste pupaza, s-a mai nimerit ca inainte de aceasta scena finala toate cartile diviziei sa fie facute, astfel incit exista acum pe prima scena a fotbalului romanesc doar trei oameni fericiti: bucuresteanul Savu (FC National), bacauanul Ciobanu si portarul clujean Mirne, care, eliminati in runda de simbata, au intrat in vacanta. Fireste ca s-a propus ca ultima etapa sa se desfasoare, in intregime, in ziua de astazi, chiar daca unele echipe ar juca fara internationalii lor, dar fie ca o parte din cluburi n-a fost de acord, fie ca Federatia a vrut sa treaca la catolicism, cert este ca aceasta petrecere la iarba verde se va intinde pe trei zile.
Astazi, vor avea loc de la ora 17,00, patru partide. Cea mai interesanta dintre ele este cea de la Pitesti dintre FC Arges si FC Onesti (in tur, 3-0 pentru argeseni, dupa hat-trick-ul lui Adi Mutu). Motivul este… razboiul din Iugoslavia. In aceste zile, forul european hotaraste soarta echipelor din tara lui Milosevic si, in cazul cind vor fi excluse din marile Cupei Europene (cum s-a decis deja pentru Cupa UEFA), echipa clasata pe locul IV in campionatul romanesc se va alatura Stelei si lui Dinamo in aceasta competitie. Pentru locul amintit, concureaza inca FC Arges si FCM Bacau, iar daca argesenii nu cistiga partida cu FC Onesti, Bacaul ar putea urca simbata viitoare pe aceasta pozitie, daca invinge la Satu Mare. Exista si un viciu de procedura aici, fiindca deja FRF s-a grabit sa inscrie echipa bacauana in Cupa Intertoto, dar oficialii federali spera la intelegere din partea forului european pentru a schimba echipa din Intertoto, in cazul cind FCM si-ar cistiga dreptul la intrarea in fosta C3. Totusi, este greu de crezut ca Argesul se va impiedica de cirdul lui Puiu, iar, dupa cum am vazut duminica Olimpia in Capitala, se pare ca si Bacaul va avea clipe grele in Satmar.
Pe stadionul Cotroceni, FC National va intilni Petrolul, partida a carei miza este… locul VII. In tur, bancarii au cistigat cu 4-1. Celelalte doua partide sint Gloria Bistrita – Farul (in tur, 1-3) si Universitatea Craiova – CSM Resita (2-3).
Asadar, astazi, pe patru stadioane, incepe sfirsitul. Sfirsit care va continua duminica cu nocturna Astra – Steaua. In sfirsit, sfirsitul se va sfirsi simbata viitoare cu celelalte partide din ultima etapa a Diviziei A. Mai ramine finala Cupei Romaniei si vom putea sa punem si noi la coada campionatului obstescul "sfirsit"! (Nic. G)

Comentarii