Asteptam un titlu european

luni, 08 mai 2000, 23:00
2 MIN
 Asteptam un titlu european

Hotarit lucru, anul 2000 pare a fi cel mai bun din cariera Irinei Simirad. Dupa titlul european obtinut in aceasta primavara la Europenele de fudokan, sportiva de la C.S.Enpi a reusit la sfirsitul saptaminii trecute sa cucereasca doua medalii de aur la campionatul national de karate traditional. Simirad s-a dovedit a fi cea mai buna la kata si fukugo individual, clasindu-se pe locul 3 cu echipa la kata sincron, alaturi de Irina Patrahau si Emanuela Vasiliu.
"Daca la kata ma asteptam sa cistig, titlul obtinut la fukugo a venit cu totul neasteptat. E drept ca dupa faza interzonala de la Braila am lucrat mult pentru aceasta proba, insa nici macar nu am fost cap de serie. Adversara din finala a fost Gabriela Ionete, ea punctind prima printr-un wazari (4 puncte). Apoi am reusit un ippon (10 puncte) si cam asa s-a scris istoria acestui meci", ne-a spus dubla campioana nationala. Pentru Irina Simirad urmeaza antrenamente si mai dure decit pina acum, pentru ca luna viitoare va participa la Campionatul European de karate traditional. "Sper sa iau o medalie, insa va fi foarte greu, concurenta e deosebit de puternica la acest gen de concursuri", ne-a declarat nora primarului Iasului. Dupa aurul obtinut la Europenele de fudokan, la kata echipe, de ce nu s-ar repeta performanta si in Ucraina? "Un Campionat European de karate traditional e mult mai puternic decit unul de fudokan, fie si pentru ca sint mai multe tari afiliate. Valoarea Irinei ii permite insa sa spere la un succes de prestigiu", ne-a marturisit antrenorul Costel Adascalitei.
Revenind la campionatele nationale de la Bucuresti, ar mai fi de remarcat si rezultatul inregistrat de Petronel Luca, medaliat cu bronz in spectaculoasa proba de kumite individual. Acesta a fost eliminat in semifinale de redutabilul Simo Ianso (Hunedoara). Luca a facut parte si din echipa de kumite masculin a clubului Enpi, alaturi de Razvan Popa si Ciprian Haman, iesenii fiind invinsi de Olimpia Bucuresti cu largul sprijin al arbitrilor.
Si cum in aceste zile fara sprijinul sponsorilor nu poti realiza mare lucru, sa-i mentionam pe aceia care au fost alaturi de C.S.Enpi: Mobimex Hirlau, Panteher ’93, Exclusiv Media, I.G.S.- Molid si AB Plus. (Daniel SIMION)

Comentarii