Atentie la Sa Pinto!

Subtitlu

luni, 21 august 2006, 20:52
4 MIN
 Atentie la Sa Pinto!

Inaintea meciului de importanta cruciala Steaua – Standard Liège, cele doua tabere s-au spionat reciproc. Unul dintre secunzii lui Olaroiu, Catalin Necula, a vizionat meciul Genk – Standard (1-1), iar antrenorul secund al belgienilor, Frans Masson, a fost la Bucuresti, pentru a studia jocul Stelei in meciul cu FC Vaslui (3-1). La Liège, Necula a vazut o crestere in jocul belgienilor, care au evoluat foarte bine si in meciul tur Standard – Steaua. Fiul celebrului Rica Raducanu a remarcat reintrarea americanului Oguchi Onyewu. „Reintrarea americanului este un element esential. El a adus soliditate in aparare si a redat increderea. Personal, as fi preferat sa-si prelungeasca absenta cu citeva zile”, a spus Necula, intr-un interviu acordat site-ului oficial al gruparii valone. „Aceasta echipa nu are nimic de-a face cu cea pe care am vazut-o la Lokeren, mai ales in planul organizarii. Standard a progresat, iar obtinerea calificarii va fi mai grea decit am prevazut in seara meciului tur. Mai ales ca aceasta echipa isi poate imbunatati jocul”, a spus Necula.
De partea cealalta, Frans Masson a spus dupa meciul Steaua – Vaslui ca gruparea belgiana are sanse de calificare in ciuda faptului ca in tur scorul a fost 2-2. „A fost foate cald la Bucuresti. Au fost 36 de grade Celsius si umiditatea era de 80 la suta. Din fericire pentru miercuri se anunta cu zece grade mai putin”, a declarat Masson.
O problema deosebit de dificila pentru belgieni este croatul Milan Rapaic, care a inscris cele doua goluri pentru Standard in turul de la Liège. Rapaic a fost supus, ieri, unor noi teste medicale, pentru a se stabili daca a suferit o ruptura sau o intindere la la coapsa. Necazuri are si fundasul Sarr, care resimte dureri la muschii adductori.
Antrenorul echipei Standard, Johan Boskamp, s-a declarat multumit de prestatia la meciul cu Genk. „Este mult mai bine. Am reusit sa jucam mai compact si nu am pierdut baloane atit de repede, mai ales datorita aportului lui Sa Pinto. Ma bucura faptul ca am luat un punct la Genk, dar nu pot sa uit realitatea: nu am decit putine solutii ofensive, in contextul in care De Camargo mai are 15 zile de indisponibilitate, iar Conceicao o luna”, a spus Boskamp.
Echipa Standard soseste astazi la Bucuresti si va fi cazata la hotelul „Crowne Plaza”.
Vine „pacientul englez”
Meciul Steaua – Standard Liège, din mansa secunda a turului III preliminar al Ligii Campionilor (in tur, 2-2), care se va disputa miine, la ora 20.30, pe stadionul National din Complexul Sportiv „Lia Manoliu”, va fi condusa de arbitrul englez Graham Poll, ajutat la tusa de David Babski si Peter Kirkup. Observator pentru arbitri va fi francezul Michel Vautrot, care a arbitrat la centru finala CCE din 1986, pe care „ros-albastrii” au cistigat-o, la penaltiuri, in fata Barcelonei.
Desi are o cariera impresionanta, fiind considerat, pina nu demult ca unul dintre cei mai valorosi arbitri din lume, Poll a fost „oaia neagra” a arbitrajului la Cupa Mondiala. Daca va mai amintiti, englezul a facut varza din meciul Croatia – Australia (2-2): cite un penalty neacordat pentru fiecare echipa, un gol inscris din ofsaid de australieni (asistentii erau alti englezi la acel meci), totul culminind cu premiera istorica a acordarii a trei cartonase galbene aceluiasi jucator (Josip Simunic) inainte de a fi eliminat. Criticat de toata lumea, inclusiv de presedintele FIFA, Sepp Blatter, Poll anuntase ca nu va mai arbitra meciuri internationale, dar probabil, s-a referit doar la partidele intertari. Graham Poll (43 de ani) a ocupat locul patru in clasamentul arbitrilor anului 2005, dupa Markus Merk, Manuel Enrique Mejuto Gonzalez si Lubos Michel. Poll a arbitrat finala Cupei UEFA din 2005, dintre Sporting Lisabona si TSKA Moscova, scor 1-3. De remarcat, insa, faptul, ca Poll (supranumit, in timpul Cupei Mondiale, de catre ziarul nostru „Pacientul Englez”) a arbitrat o singura data Steaua, in Cupele Europene, si asta se intimpla acum noua ani, la Istanbul, cind echipa romana a invins cu 2-1 pe Fenerbahçe prin golurile lui Militaru si Ciocoiu. Atunci, presa turca i-a criticat prestatia, pe motiv ca nu a sanctionat tragerile de timp ale stelistilor.
Sa speram ca la Bucuresti, Graham Poll va avea o prestatie conform cu reputatia sa dinaintea Cupei Mondiale. In fond, ne-am temut atit de Ivanov in primul meci de la Liège si rusul a arbitrat ireprosabil.
In ceea ce priveste partidele din returul turului II preliminar al Cupei UEFA, in care sint angrenate echipele Dinamo si Rapid, acestea vor avea parte de fluierasi din Belgia. Meciul Rapid – FK Sarajevo (in tur, 0-1), care va avea loc joi, in Giulesti, de la ora 19,30 va fi condus de Joeri Van der Velde, cu asistentii Vincent Despiegeller, iar partida Beitar Ierusalim – Dinamo (0-1 in tur), ce se va disputa tot joi, de la ora 21,00, la Sofia, il va avea la centru pe Johny ver Eecke.
Taxi Maybach
Presedintele CA al FC Steaua, Gigi Becali, a declarat ca spera ca miine, dupa calificarea in grupele Ligii Campionilor, sa plece cu autoturismul Maybach impreuna cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, la un restaurant pentru a sarbatori. Gigi Becali a afirmat ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, nu are nevoie de nici o invitatie pentru a veni miercuri la meci. „Data trecuta ne-am intilnit la Golden Blitz, acum poate plecam direct de la stadion in Maybach, are si sofer, si miliardar, si pe viitorul presedinte. Ma fac si soferul presedintelui, ce rost are sa mai mearga cu SPP-ul?”, a comentat finantatorul stelist. „Dar nu inainte de a-l duce pe Borcea la spital”, a adaugat Becali

Comentarii