Au egalat liderul

duminică, 09 decembrie 2007, 23:10
2 MIN
 Au egalat liderul

Penultima etapa, a opta, din turul Campionatului National de popice nu putea aduce o surpriza la arena ieseana acolo unde simbata CFR Olimpia ACB a intilnit pe Siderurgica Hunedoara, o formatie care n-a cunoscut inca succesul in acest campionat.

Cu o echipa foarte tinara (intre care si trei campioni la recentele Nationale de cadeti si juniori) oaspetii n-au putut face fata experimentatilor ieseni si au pierdut confruntarea cu 1-7 (3.114 p.d. – 3.329 p.d.). Florin Opinca (574 p.d.), Giorge Covasala (570 p.d.) si proaspatul dublu campion national de seniori la individual Mihai Benghiac (570 p.d.) au cistigat clar punctele cu adversari directi, Marius Manea (540 p.d.) a luat punctul cu doar 10 "bete" in fata lui Dan Mihaila (campion national de juniori la perechi) iar experimentatul Costica Ciurdea (557 p.d.) s-a dus la 50 de puncte distanta de junele Flavius Banga (campion national de cadeti in proba de perechi).

Singurul punct pierdut de gazde a venit din duelul juniorilor de top din tara, Ion Cercel – Paul Rohotin, unul transat din nou in favoarea hunedoreanului, la fel ca la Nationalele de la Galati. Dublu campion national de cadeti (la individual si perechi), campion de juniori in proba de perechi (alaturi de Mihaila) intr-o competitie in care i-au devansat tocmai pe iesenii Cercel – Dumitru Penciuc jr., junele de 18 ani Rohotin a adunat 549 p.d., cu 31 de "bete" mai mult decit Cercel, care a probat din nou inconstanta etalata in ultima perioada.

Cu acest rezultat campioana en-titre CFR Olimpia ACB a urcat pina pe locul secund in clasament si o egaleaza la puncte si numar de meciuri disputate pe CFR Cluj&Industria Sirmei Cimpia Turzii, formatie care simbata si-a incheiat parcursul in Liga Campionilor fiind invinsa de echipa austriaca BSV Voith St. Pölten. Ultimele doua partide din acest an pentru elevii antrenorului Ilie Baias sint adevarate derby-uri: miercuri iesenii joaca la Vulcan, in ultima etapa a turului, cu echipa de pe locul III iar pe 22 decembrie primesc vizita Forestei Talmaciu, intr-o restanta din etapa a VI-a. 

Comentarii