Au invins vicecampioana!

joi, 01 decembrie 2011, 23:06
2 MIN
 Au invins vicecampioana!

Terom Z Iasi a reusit aseara sa obtina o victorie de palmares in cadrul Trofeului Z la handbal feminin, competitie gazduita de Sala Polivalenta din Iasi. Intilnind vicecampioana Romaniei, Universitatea Jolidon Cluj, ce ocupa locul V in clasamentul la zi a Ligii Nationale, gazda turneului, care conduce seria A a Diviziei A, a reusit sa se impuna cu scorul de 33-32 (18-14).

Gazdele au dominat cu autoritate primul act, absentele vedetelor oaspetelor Tivadar si Chintoan, care fac parte din lotul cu care Romania ataca Mondialele din Brazilia, si faptul ca trupa lui Covaciu a venit la Iasi direct dintr-un cantonament montan simtindu-se din plin in evolutia clujencelor. Astfel, iesencele au reusit sa treaca peste absenta vedetei Carmen Amariei, aflata si ea la lot, compensind lipsa de curaj in ceea ce priveste aruncarile de la distanta (doar doua goluri de la 9 metri in prima repriza!) printr-un joc abil pe semicerc, contraatacuri rapide si precizie destul de buna la aruncari de la 7 metri (cinci transformari din sase aruncari). Drept urmare, dupa 1-1 si 2-2, Terom a condus mereu, ecartul fiind si de sapte (!) lungimi, 17-10, in minutul 26.

Dupa odihna, Clujul a pus mai mult suflet in incercarea de a-si onora cartea de vizita, "stringind" in minutul 39 pina la 20-19. Au urmat 13 minute echilibrate, in care Jolidon s-a apropiat in alte cinci rinduri la un singur gol, Iasul reusind insa sa evite egalarea. Soarta partidei s-a jucat intre minutele 52 si 56, cind gazdele au dus scorul de la 28-27 la 31-27. Cu un avans linistitor, Terom si-a permis sa joace relaxat finalul, Clujul limitind diferenta datorita celor doua goluri inscrise in ultimul minut.

Antrenoarea gazdelor, Victorina Bora, a contat aseara pe: Anghelescu, Stoleru, Amaxinesei; Joldes 8 (2 din 7 metri), Baesu 7 (1 din 7 metri), Popescu 5, Hasegan 5, Stancu 5 (1 din 7 metri), Vintu 2, Palamariu 1 din 7 metri, Dodan.

In primul meci al zilei de ieri, CSM Ploiesti (locul VI in Liga Nationala) a invins cu 36-21 (19-7) pe Activ Ploiesti (locul VII in Seria A a Diviziei A).

Astazi, de la ora 16:30, se disputa jocul dintre U Jolidon si CSM Ploiesti, doua ore mai tirziu fiind prevazut startul partidei dintre Terom Z si Activ.

Ultimele dispute ale turneului (Activ – Jolidon; Terom – CSM) se vor derula simbata, orele de start fiind 11:30 si 13:30.

Comentarii