Auf wiedersehn, Poli!

luni, 23 octombrie 2000, 23:00
3 MIN
 Auf wiedersehn, Poli!

Fara nici o persoana in conducerea executiva, FCM Poli Iasi arata exact ca un sat fara ciini. Picatura care a umplut paharul este plecarea in Germania a presedintelui Consiliului de Administratie al FCM Poli, consilierul local Romeo Olteanu. Drept urmare, la ora actuala, absolut nimeni nu mai conduce gruparea din Copou, nimeni neavind sa discute intentia de demisie a antrenorului Ioan Cimpeanu. Degringolada s-a instaurat si in rindul echipei, lehamitea si lipsa de responsabilitate fiind la putere. Exemplul cel mai elocvent este cel dat chiar de capitanul echipei, Urdaru, cel care la pauza meciului de la Borsec a refuzat sa mai intre in teren, el mai evoluind si in repriza a doua doar dupa amenintarile antrenorului Cimpeanu. Si asa insa fundasul iesean a comis repede un fault care i-a adus eliminarea. In plus, jucatori de baza pe vremea mandatului lui Leonida Nedelcu, cum sint portarul Stoian, Constantin sau Medeleanu, gafeaza in lant, lehamitea este nota caracteristica a evolutiei unor jucatori cu firma ca Matinca sau Capusa, iar jucatori care abia au scos capul la Poli, precum Basascu ajung sa comenteze reprosurile antrenorilor.
Lucru mai rar, evolutia sub orice critica este recunoscuta chiar de fotbalisti care arata cu degetul spre cei care au adus echipa intr-un asemenea hal. "La Borsec parca am fost drogati. Eu am gafat cum nu am mai facut-o demult. Dar intereseaza pe cineva acest lucru? Cind ma duc la club dau doar peste cele doua contabile" a spus portarul Stoian in timp ce vedeta echipei, Matinca a adaugat: "Nici cind eram junior nu am vazut asa ceva. Sa vina cineva in vestiar macar sa ne certe, sa ne ameninte, sa ne amendeze daca nu pentru a ne imbarbata. Sa stim si noi ca apartinem de cineva, ca avem o responsabilitate". Chiar si noului venit, Rupedeal, nu-i vine sa creada ce se intimpla la Iasi.
Nici macar ce se vrea de la echipa nu se stie, antrenorul Ioan Cimpeanu dind o declaratie care ar lasa perplex pe oricine: "Doamna contabila Dumitriu mi-a spus ca inainte de a pleca in strainatate, domnul Olteanu a lasat vorba ca daca se pierde la Borsec, incepind de simbata sa nu mai joace decit fotbalisti localnici. Nici macar 11 fotbalisti ieseni nu avem, asa ca nu stiu cine o sa joace in meciul cu Farul". Auzind de aceasta varianta, ex-presedintele Costel Radeanu a spus ca "asa ceva nu se poate. Nici macar baremul nu-l vom face!" In cursul serii de ieri era programata o intilnire intre antrenori si Ovidiu Fotea, membru al CA, in care urma sa se obtina o minima clarificare a ceea ce se vrea de la Poli.
In alta ordine de idei, vicepresedintele CJ, Mihai Popescu a tinut sa precizeze urmatoarele: "Nu ca nu-mi doresc, insa la ora actuala vreau sa precizez ca nu sint membru al Consiliului de Administratie al clubului. Am fost sunat de la intilnirea de la Bolta Rece de domnul Ivanciu si i-am spus clar ca nu la un sprit se decide viitorul fotbalului iesean, ci acest lucru trebuie analizat cu raspundere si rabdare. De altfel si domnului Olteanu i-am precizat ca nu pot accepta sa fiu membru in CA in actualele conditii si ca astept sa ne punem pe treaba si sa facem un plan serios pentru a ne organiza cum trebuie si a reanima clubul fanion al Iasului". (Ovidiu MINEA)

Comentarii