Avanpremiera in duelul pentru promovare

luni, 21 iulie 2003, 23:00
2 MIN
 Avanpremiera in duelul pentru promovare

Ajunsi de simbata in cantonamentul de la Cimpulung Moldovenesc, fotbalistii de la Poli Unirea Iasi se pregatesc sa intre in ritmul jocurilor amicale, programul acestor partide fiind deja creionat. Primele teste se vor derula miine, de la ora 10, cind Poli va da piept cu principala contracandidata la promovare, FC Onesti (cantonata, de asemenea, la Cimpulung) si joi, de la ora 17, la Tirgu Neamt, cu divizionara A, FCM Bacau. Ultimul teste al perioadei montane va fi in ultima zi de cantonament, in compania bacauanilor de la Aerostar (divizia C). Dupa revenirea acasa, Iasul va urma un traseu dens: cu Otelul, la Galati pe 2 august; cu CFR Pascani, acasa, pe 6 august; in deplasare, la Petrolul Moinesti, pe 9 august; pe 13 august, in Copou, cu o divizionara C ieseana; pe 16 august, la Roman, cu Laminorul.
In privinta lotului de jucatori, nu au aparut mutatii spectaculoase. Ambii portari asteptati in cantonament, Ilie (Cimentul Fieni) si Branet (FC Vaslui) se pregatesc deja cu echipa, acelasi lucru facindu-l si un virf de 20 de ani de la ACU Arad, Gafita. Cautarile iesenilor pentru transferarea unui virf l-au atins iarasi pe Pintilie (Aerostar Bacau), un jucator ce a mai fost in vizorul lui Poli, pe lista fotbalistilor doriti in Copou aparind si ploiesteanul G. Paraschiv. In ceea ce-l priveste pe Marius Vintila, acesta a fost directionat de Steaua la Otelul Galati. Nimic nou referitor la Botan, fotbalistul ramas acasa neajungind la un consens cu conducerea in ceea ce priveste reluarea pregatirilor.
Antrenorul principal al lui Poli, Vasile Simionas, care a declarat ca isi doreste 2-3 jucatori de valoare certa, pe linga tinerii care trebuie asteptati sa creasca, a apreciat drept foarte bune conditiile avute la Cimpulung, atit in ceea ce priveste cazarea si masa cit si referitor la terenurile de pregatire avute la dispozitie. Singurul jucator care nu lucreaza si cu mingea este Matinca, ce urmeaza un program de alergari combinat cu lucru la sala de forta in vederea recuperarii depline, dupa operatia la genunchi suferita in primavara. (Ovidiu MINEA)

Comentarii