Barcelona, venim!

Subtitlu

miercuri, 09 august 2006, 23:20
4 MIN
 Barcelona, venim!

Standard: Renard – Deflandre, Coelho, Matias – Rapaic, Fellaini, Geraerts, Defour (’79 – Pelaic) – Jovanovic, Sa Pinto (’89 – Bouchouari). Antrenor: Johan Boskamp.
Steaua: Carlos – Marin, Goian, Ghionea, Nesu – Oprita (’90^1 – Baciu), Lovin, Paraschiv, Nicolita (’79 – Bostina) – Badea (’62 – Cristocea), Dica. Antrenor: Cosmin Olaroiu.
Arbitri: Valentin Ivanov, Nikolai Golubeev, Aleksei Monahov (Rusia).
Cartonase galbene: Fellaini, Geraerts / Ghionea, Nesu.
0-1, min. 7: Nicolita cistiga un duel aerian cu Deflandre, mingea ajunge la Paraschiv care o planteaza in poarta, din coltul interior al careului mare.
1-1, min. 16:lovitura libera executata impecabil de Rapaic, de la 18 metri.
2-1, min. 51: Rapaic suteaza cu pamintul la coltul lung, derutindu-l pe Carlos.
2-2, min. 78: Petre Marin centreaza de pe dreapta, Nicolita se inalta dar nu atinge mingea, care se duce in coltul lung al portii lui Renard.
Cum a inceput meciul se putea crede ca Steaua are in buzunar calificarea in grupele Ligii Campionilor. Standard parea siderata de jocul combinativ in viteza al bucurestenilor si efectele n-au intirziat sa apara. Dupa ce Vali Badea a sutat prin surprindere de la distanta, putin peste transversala, dupa ce o ezitare minuscula l-a facut pe Dica sa nu reuseasca golul din 6 metri, deschiderea scorului a venit prin formidabilul sut al lui Paraschiv, la coltul lung. Acest gol a reprezentat, insa, semnalul de goarna pentru belgienii lui Boskamp care s-au trezit ca din pumni. Stelistii au incercat sa majoreze avantajul, dar s-au ales cu doua cartonase galbene prin Ghionea (indisponibil pentru retur!) si Nesu. De la faultul la sacrificiu al lui Nesu in fata lui Sa Pinto a provenit si lovitura libera prin care Milan Rapaic l-a executat pe Carlos. Belgienii se aflau pe toti caii de rasa din Europa si in min. 21, o neatentie a lui Paraschiv s-a soldat cu patrunderea impetuoasa a lui Jovanovic. Sirbul l-a driblat pe Carlos dar s-a pripit sutind in plasa laterala dintr-o pozitie ideala. Pentru putin timp, goarna a sunat si pentru Steaua, iar Geraerts a salvat un gol ca si facut din fata lui Badea, dupa spectaculoasa patrundere a lui Dica. Din nefericire, finalul reprizei ne-a amintit de minutele blestemate de la Middlesbrough, cind Steaua s-a aratat incapabila de a iesi din defensiva. Totusi, pina la pauza, apararea n-a mai facut erori majore, doar sutul diavolului de Rapaic respins in corner de Carlos provocind emotii pe banca stelista.
Forcingul belgienilor a continuat si dupa pauza si Rapaic a reusit sa-l pacaleasca pe Carlos printr-un sut cu pamintul. Un timp, belgienii au ramas in ofensiva dar dupa un sfert de ora au facut pasul inapoi. Nu pentru ca avantajul de pe tabela era multumitor, ci datorita oboselii specifice unei echipe cu medie de virsta ridicata. Insa Standard s-a aparat in draci exercitind un presing foarte agresiv la mijlocasii stelisti, astfel incit ocaziile de poarta nu prea au aparut, exceptie fiind cele doua ratari ale lui Oprita, total neinspirat. In schimb, beleaua putea veni in min. 76, de la acelasi Rapaic, dar Sa Pinto n-a putut fructifica centrarea (tot cu pamintul!) a croatului. Nici o infringere cu 1-2 nu era chiar asa de rea in perspectiva calificarii, dar ghinionul de anul trecut al Stelei (ah, Rosenborg!) s-a spart prin golul neasteptat al lui Petre Marin. Multimea de pe „Sclessin” a tacut ca la filarmonica, auzindu-se doar scandarile galeriei bucurestene. Pe un asemenea fond moral, Steaua nu putea rata egalul, ba chiar a fost aproape de victorie, cind deschiderea uimitoare a lui Dica in careu l-a surprins si pe Paraschiv, care i-a dat ragaz lui Renard sa intervina decisiv.
Un rezultat cit se poate de incurajator pentru Steaua care are sanse foarte mari de a patrunde, dupa 10 ani, in grupele Ligii Campionilor. Daca echipa lui Cosmin Olaroiu isi face jocul obisnuit, peste doua saptamini, la Bucuresti, nu poate rata o asemenea ocazie. Ar fi prea de tot!
Drama la Edinburgh
Cel mai dramatic meci din prima mansa a turului III preliminar al Ligii Campionilor, s-a disputat la Edinburgh intre Hearts si AEK Atena, incheiat cu scorul de 2-1 pentru greci prin golurile marcate in ultimele doua minute de Kapetanos si Berra (autogol). Scotienii au condus cu 1-0 (Mikoliunas ’62) dar eliminarea lui Aguilar survenita dupa citeva minute a atirnat greu. Insa marea surpriza era sa se inregistreze pe „Anfield Road, in meciul FC Liverpool – Maccabi Haifa, 2-1. Israelienii au deschis scorul in min. 29, prin Bokoli, Bellamy egalind patru minute mai tirziu. Onoarea „cormoranilor” a fost salvata de un jucator de rezerva, chilianul Mark Gonzalez, care a inscris in minutul 89!
Celelalte rezultate: Austria Viena – Benfica Lisabona 1-1; Dinamo Zagreb – Arsenal Londra 0-3; Dinamo Kiev – Fenerbahçe Istanbul 3-1; Sahtior Donetk – Legia Varsovia 1-0; Lille – Rabotnicki Skopje 3-0; TSKA Moscova – Ruzomberok 3-0; Galatasaray Istanbul – Mlada Boleslav 5-2; Levski Sofia – Chievo 2-0; Slovan Liberec – Spartak Moscova 0-0; FC Copenhaga – Ajax Amsterdam 1-2; SV Hamburg – Osasuna 0-0; AC Milan – Steaua Rosie Belgrad 1-0; Salzburg – Valencia 1-0; FC Liverpool – Maccabi Haifa 2-1.

Comentarii