Baschetbalistele iesene, favorite la titlul national scolar

marți, 21 noiembrie 2000, 00:00
2 MIN
 Baschetbalistele iesene, favorite la titlul national scolar

Cistigatoarea Campionatului Scolar al liceelor la baschet feminin va reprezenta Romania la Campionatul Mondial, ce se va desfasura in anul 2001, in Turcia. Una dintre pretendente este si echipa "Colegiului National" din Iasi (director Ovidiu Pricop), formatie prezenta trei ani consecutiv la turneul final, ce reuneste cele mai bune opt echipe scolare din tara. "Anul acesta avem sanse sa cistigam titlul deoarece aliniem, cu mici schimbari, aceeasi garnitura ca si anul trecut ", spune prof. Marius Cosoi , cel care pregateste baschetbalistele de la Colegiul National – Incom. Intrecerea, organizata de Ministerul Educatiei, iar pe plan local de Inspectoratul Scolar, este rezervata elevelor de la clasa a VIII-a la a X-a. Pina acum s-au disputat doar doua etape, dar competitia se va disputa in ritm alert deoarece pina in martie 2001 trebuie sa se cunoasca campioana nationala. Pe plan local mai sint de disputat inca trei runde, la competitie inscriindu-se 6 echipe. Vor urma inter-judetenele, reprezentanta Iasului avind drept viitoare adversara pe cistigatoarea judetului Botosani. Pina la turneul final nu mai este decit un pas, invingatoarea urmind sa intilneasca echipa ce se va impune in meciul Suceava – Neamt.
Deocamdata, formatia condusa de Marius Cosoi s-a instalat in fotoliul liderului, obtinind urmatoarele rezultate: 53-47 cu Liceul "Mihai Eminescu" (prof. Radu Tetiniuc) si 68-48 cu Colegiul "Negruzzi" (prof. Alin Radu). In celelalte dispute ale primei runde, Liceul de Chimie (prof. Vlad Mihnea) a intrecut cu 35-32 pe Liceul Informatica (prof. Florin Hurduc), iar Liceul "Negruzzi" a depasit cu 40-39 echipa Liceului Pedagogic (prof. Teofil Marinescu). In etapa a doua, Liceul Pedagogic a invins "Informatica" cu 43-32, iar "Eminescu" s-a impus in fata Liceului de Chimie cu 45-18. Meciurile se desfasoara in sala de sport a Liceului de Informatica, inspectorul de specialitate Ilie Gheorghica desemnindu-l pe prof. Marius Cosoi sa se ocupe de organizarea competitiei scolare. Echipa de baschet fete a Colegiului "National" este sponsorizata de Incom Iasi (director P. Carucieru) si are in componenta pe Claudia Pinzaru, Mara Ionita, Alexandra Tanasache, Ioana Grigoriu, Raluca Vieru, Cezara Pralea si Cristina Popovici.
In paralel se desfasoara si un campionat de baschet fete la nivelul invatamintului gimnazial, prof. Viorel Mustata fiind cel delegat de ISJ Iasi sa se ocupe de organizare. Initial s-au inscris 4 echipe, insa pe parcurs formatia Scolii nr.26 s-a retras. De fapt la nivel gimnazial nu s-a disputat decit un meci, in care echipa "Colegiului National" a intrecut cu 41-40 echipa Scolii nr.3, in competitie mai fiind inscrisa si Scoala nr.15. (Leonard CANANAU)

Comentarii