Bilant provizoriu excelent

vineri, 18 aprilie 2008, 21:03
1 MIN
 Bilant provizoriu excelent

Incepute in urma cu o saptamina in statiunea Voineasa, finalele Campionatului National de copii si juniori si-a epuizat deja proba de anduranta, cea de sah practic, desfasurata in sistem elvetian pe durata a noua runde.

Prezenta la start cu 37 de sportivi la majoritatea categoriilor, sectia ieseana Cotnari-Politehnica se bucura deja de rezultate foarte bune respectiv sase medalii dintre care doua de aur. Singura reprezentata a Iasului la categoria 16 ani, Ilinca Vericeanu n-a avut emotii si a terminat in fruntea ierarhiei cu 7.5 puncte acumulate din 9 posibile. Dubla lovitura au dat apoi iesenii la categoria fetelor de 14 ani unde Ioana Gelip a terminat pe locul secund cu 8 puncte in vreme ce Georgiana Morea s-a clasat pe locul II cu 6.5 puncte. In concursul baietilor de 12 ani Cotnari-Politehnica a mai scos un argint pe mina lui Calin Gheorghiu (7.5 p) in vreme ce o noua dubla a fost inregistrata la categoria baietilor de 10 ani, cea mai "consistenta" in conditiile in care a avut 104 concurenti pe tablou.

Daca Andrei Pasa a reusit sa cistige categoria cu 7.5 puncte acumulate, Mihai Acsinte a venit pe locul III avind o jumatate de punct mai putin. Pentru iesenii de la Cotnari-Politehnica goana dupa medalii continua pina duminica in conditiile in care mai sint programate inca trei runde finale, cele de blitz, sah rapid si dezlegari.

Comentarii