Blaturi la Cupa Mondiala

luni, 21 iunie 2010, 23:09
2 MIN
 Blaturi la Cupa Mondiala

1954, Brazilia – Iugoslavia 1-1: datorita unui sistem de desfasurare complet stupid, la care FIFA a renuntat imediat, cele doua echipe trebuiau sa incheie la egalitate pentru a se califica la brat. Lucru deloc simplu, fiindca regulamentul acela prevedea prelungiri chiar si in grupe (!). Invinsa acestui meci ar fi fost nevoita sa joace un baraj cu Franta pentru a se califica in sferturi, dar meciul s-ar fi putut prelungi si doua zile, ca tot egal raminea!

1962, RFG – Chile 2-0: Inaintea ultimei runde, gazdele campionatului aveau doua victorii, iar nemtii o victorie si un egal. Chilienii, care s-au batut ca zmeii in meciul cu Italia, s-au aratat apatici in acest meci, astfel ca Italia a plecat acasa, desi a batut Elvetia cu 3-0.

1974, RFG – RDG 0-1: Cele doua echipe germane s-au inteles de minune, in ciuda diferentelor ideologice. Esticii s-au vazut in faza secunda, iar vesticii n-aveau nici un interes sa cistige grupa pentru a nu se intilni cu Olanda si Brazilia in grupa principala

1982, RFG – Austria 1-0: In primul meci al grupei B, Algeria a realizat o surpriza de proportii, invingind Germania cu 2-1. In penultimul meci, africanii au condus Chile cu 3-0 si se prevedea un meci aspru pentru calificare intre cele doua echipe germanofone. Insa Algeria a cistigat doar cu 3-2, oferindu-le nemtilor si austriecilor o posibilitate de a se califica impreuna. Si rezultatul a fost cel care trebuia. Dupa acel meci scandalos, s-a luat decizia ca ultimele meciuri din grupe sa se dispute la aceeasi ora.

1990, Olanda – Irlanda 1-1. In primele runde ale grupei s-au inregistrat numai rezultate de egalitate. Tot egal s-a inregistrat si aici, insa dupa ce s-a anuntat ca in celalalt meci Anglia a invins Egiptul, "verzii" si "portocaliii" au incheiat meciul cu un joc de pase de la unii la altii.

2002, Italia – Mexic 1-1. Cele doua echipe s-au impacat destul de bine, dupa ce au aflat ca principala dusmana, Croatia, nu reuseste sa egaleze Ecuadorul. Jocul prietenesc de pase a mers si intre continente diferite.

2006, Anglia – Suedia 2-2. Egalul era imperios necesar, din cauza amenintarii numite Paraguay. Un amanunt: selectionerul Angliei era suedez si se numea Sven-Göran Eriksson!

In afara Cupei Mondiale, cel mai scandalos rezultat de acest gen s-a inregistrat la Euro 2004. Suedia si Danemarca aveau doar un singur scor la indemina pentru a merge mai departe si a scoate Italia din cursa. Rezultatul de 2-2, afisat tot timpul meciului de suporterii nordici din tribuna, a fost si cel inregistrat la final.

Comentarii