Blesteme asupra Copoului

sâmbătă, 24 martie 2001, 00:00
2 MIN
 Blesteme asupra Copoului

Mai multi jucatori ai echipei FCM Poli Iasi cred ca venirea unui preot la stadion pentru alungarea blestemelor ce se abata asupra gruparii din Copou este absolut necesara. Lesinul antrenorului Dumitru, accidentarile stupide din ultima perioada, necazurile ce se tin lant sint parte integranta a peisajului actual din Copou.
Ieri dimineata, membrii Consiliului de Administratie al FCM Poli i-au vizitat pe fotbalisti in vestiar, incercind sa le sporeasca moralul in perspectiva meciului de astazi cu Fulgerul Bragadiru. Conditiile in care se va desfasura acest meci sint, din nou, cu totul speciale pentru formatia ieseana.
Ieri dimineata, echipa s-a pregatit sub comanda directorului sportiv Danut Munteanu, antrenorii Dumitru si Vladut fiind plecati la Spitalul Militar din Bucuresti. Culmea ghinionului este ca toti cei 4 fotbalisti din lot care joaca pe postul de fundas la marcaj sint indisponibili pentru partida de astazi! Urdaru arbitreaza in divizia C, Raileanu este suspendat dupa eliminarea din etapa trecuta, Acatrinei si Petrache sint accidentati. Ultimul a incercat ieri sa vada daca poate juca, insa slabe sperante. In plus, Besleaga este in continuare accidentat, ridicind la 5 numarul absentilor in meciul de azi. Tinind cont si de subtirimea lotului, improvizatiile vor fi la putere astazi in tabara gazdelor, in care, cu siguranta isi vor face aparitia mai multi juniori.
De partea cealalta, Fulgerul Bragadiru are serioase probleme in clasament dupa neasteptata remiza inregistrata pe teren propriu etapa trecuta, cu Cimentul Fieni. Ajunsa la -6 la adevar (24 de puncte, locul 11), satelitul Rocarului simte deja la talpi focul retrogradarii. De aceea, partida impotriva lanternei clasamentului, FCM Poli (9 puncte, -21 la adevar) este privita ca un prilej de ameliorare sensibila a pozitiei in clasament. De mentionat ca astazi Mihalache si Ionel Serban vor juca impotriva fostilor coechipieri, ei venind in Copou de la Fulgerul.
Ramine de vazut cit va conta in ecuatia partidei si aportul publicului, impresionat de ultimele evenimente din Copou. De asemeni, se conteaza si pe prezenta in tribune, alaturi de alte oficialitati locale, a primarului Constantin Simirad (care va ajunge la repriza a doua la stadion) a carui optica fata de fotbal pare sa se fi schimbat cu 180 de grade. De altfel, ieri, membrii CA al FCM Poli au avut o intrevedere cu seful municipalitatii care si-a exprimat disponibilitatea de a sprijini actiunea de revitalizare a clubului.
Daca timpul o va permite, in deschidere se va juca partida dintre CF Noua Generatie si LPS in campionatul juniorilor C. Formatiile probabile:
Poli: Mihalache – Maxinciuc, I. Serban, Moise, Virlan (Petrache) – Dumitru, Medeleanu, Matinca, Rupedeal – Soponariu, Capusa.
Fulgerul: Stefanescu – Pavel, Cristescu, Petre, Angheluta, Poenaru – Fogarassy, Stoian, Dobre – Oprea, Balauru. Arbitreaza timisoreanul V. Igna, fiul fostului reputat cavaler al fluierului. Celelalte meciuri ale etapei sint: Sportul Studentesc – Metalul Plopeni, Laminorul Roman – Callatis Mangalia,, Poiana Cimpina – FC Onesti, Apemin Borsec – Farul Constanta, ARO Cimpulung – Precizia Sacele, Unirea Focsani – Tractorul Brasov, Metrom Brasov – Juventus Colentina, Midia Navodari – Cimentul Fieni. (Ovidiu MINEA)

Comentarii