Bravissimo!

vineri, 25 februarie 2005, 00:00
3 MIN
 Bravissimo!

1-0, min. 50: Cristea, angajat frontal de Radoi, a patruns in careu, ridiculizindu-l pe Navarro, si a sutat precis in poarta lui Palop.
2-0, min. 71: Cristea, din nou in careu, a simulat centrarea spre Oprita si a invins, pe coltul scurt.
Steaua: Hamutovski – Ogararu, Radoi, Ghionea, P. Marin – Paraschiv, Dica, D. Munteanu – Oprita (‘116 – Lovin), Dinita (’85 – Bostina), Cristea (’96 – Baciu). Antrenor: Walter Zenga.
Valencia: Palop – Carboni, Caneira, Navarro, Moretti (‘103 – Aimar) – Rufete, Albelda, Baraja, F. Aurelio – Xisco (’76 – Mista), Corradi (’76 – Di Vaio). Antrenor: Claudio Ranieri.
Arbitri: Johan Verbist – Claude Gr?goire, Danny Huens (Belgia).
Cartonase galbene: Ogararu, P. Marin, Bostina / Corradi
Steaua s-a asezat in teren cu o formula ultraofensiva, cu un trio in fata format din subtilul Cristea, fortosul Oprita si vitezistul Dinita, plusul de siguranta in spate fiind asigurat prin retragerea lui Radoi in defensiva. Valencia a renuntat la citiva oameni de mare efect in atac (Aimar, Di Vaio, Mista), preferind sa intareasca o aparare improvizata, datorita absentei lui Marchena. Si cum, in privinta terenului, dracul n-a fost asa de negru (n-a plouat in ziua meciului) se putea juca fotbal. Steaua a dominat clar inceputul partidei, actionind pe partea stinga, acolo unde se afla Andrei Cristea, in fata batrinului Carboni, o piine buna de mincat. De la ex-bacauan a pornit faza marii ocazii din min. 3, actiunea, lansata de pe partea dreapta de Cristea, prelungita de Dorinel Munteanu, aducind mingea pe capul lui Dica, acesta trimitind in bara. Timp de 10 minute, Valencia nu s-a vazut in atac, interesul echipei spaniole fiind conservarea rezultatului, a sanselor de calificare si a… scaunului antrenorului Ranieri. In fata presingului stelist, „liliecii” nu s-au sfiit sa apeleze la prafuitul „pas inainte”, jucatorii bucuresteni fiind prinsi deseori in ofsaid. Din nefericire, ocaziile la poarta lui Palop s-au vazut (cu exceptia celei mentionate) decit spre finalul reprizei, datorita deficientelor de preluare, pe un teren, totusi, greu. Valencia a inceput sa se mai arate prin careul Stelei, dar aceleasi conditii vitrege i-au impiedicat pe elevii lui Ranieri sa-si creeze oportunitati de a marca. Tot Dica a fost si autorul celei de-a doua mari ratari a reprizei (’33), atunci cind a ratat intilnirea cu balonul, la 4 metri, dupa o invaluire si o pasa surprinzatoare a lui Oprita. In minutul urmator, Oprita repeta figura, de pe dreapta. Pasa acestuia este ideala pentru Cristea, Andrei fiind blocat in momentul sutului de fundasul Navarro. Un sut al lui Baraja este respins in corner de Hamutovski si astfel se incheie prima repriza.
Repriza secunda a inceput si mai furibund pentru Steaua: Oprita a avut o patrundere magnifica pe partea dreapta, a fost agatat in careu de Fabio Aurelio, dar arbitru a refuzat un penalty care s-ar fi putut acorda. Dar Ghencea explodeaza cind Radoi, Dinita (care a evitat preluarea balonului) si, in fine, Cristea au adus deschiderea scorului. Era minutul 50 si toate sperantele renasteau. 2-0 putea fi cinci minute mai tirziu, pe o perioada cu Valencia in corzi, cind acelasi Cristea a luftat din pozitie ideala. Dupa gol, meciul devine nebun: Valencia rabufneste, rateaza, Hamutovski e nesigur, Steaua preia din nou comanda, inscrie Cristea, dupa un minut, inscrie si Baraja, gol anulat de arbitru pe motiv de ofsaid, Valencia schimba atacantii, Aurelio trage fantastic (’87!!!), respinge Hamutovski, prelungiri.
Prelungiri dominate de oboseala, Ranieri arunca ultimul atu, Pablo Aimar, Oprita are calificarea in picior (dupa cursa formidabila a lui Bostina), Mista suteaza alaturi, Baciu scapa de un penalty, Zenga schimba si ultimul atacant, Palop respinge din fata lui Dica, penaltiuri.
Transforma Radoi, Aimar, rateaza Dorinel (a respins Palop), transforma Mista, Lovin, Rufete, Bostina, trage Baraja in inaltul cerului. 3-3, ultima serie. Dica, gooool! Di Vaio – executa ca Baraja. Steaua este in optimi. (Nic. G)

Comentarii