Brazilia, la un pas de eliminare

duminică, 17 septembrie 2000, 23:00
3 MIN
 Brazilia, la un pas de eliminare

Turneul olimpic de fotbal a ajuns la penultima etapa a fazei grupelor, meciurile disputindu-se in zilele de simbata si duminica. In grupa A, Italia a devenit prima echipa calificata in sferturi de finala, squadra" obtinind a doua victorie, 3-1, in fata Hondurasului. Scorul a fost stabilit inca din prima repriza, italienii marcind de trei ori in primele 22 de minute, prin Comandini (’12, ’22) si Ambrosini (’18). De remarcat este si faptul ca autorul dublei, milanistul Gianni Comandini, a inscris si pentru centroamericani, el pacalindu-si propriul portar, Abbiatti, in min. 29. Deosebit de disputata si incrincenata a fost partida Nigeria – Australia. Africanii au pornit ca din pusca, inscriind doua goluri, prin Ikedia (’16) si Aghahowa (’22), dar gazdele, sustinute frenetic de tribune, au reusit un final de repriza fantastic, egalind in numai trei minute, prin Foxe si Wehrman. In repriza secunda, Babayaro si Emerton au fost eliminati pentru lovire reciproca, iar Victor Agali a spulberat sperantele celor de la Antipozi, inscriind in min. 64. In clasament, Italia conduce cu 6 puncte, urmata de Nigeria, cu 4 p, africanii avind nevoie doar de o remiza in fata "macaronarilor" pentru a se califica.
Surpriza grupei C a fost constituita de Kuwait, care a dispus cu 3-2 de Cehia. Dupa ce Marek Heinz a deschis scorul in min. 2, se parea ca meciul va fi o formalitate pentru cehi. Dar, in repriza a doua, arabii au jucat fenomenal, inscriind de trei ori prin Almutairi (’56) si Faraj Saeed (’64, ’73). In continuare, cehii au atacat furibund, dar n-au reusit decit odata sa inscrie, in minutele de prelungire, prin Lengyel. In celalalt meci, Camerun si SUA au remizat, 1-1, ambele goluri fiind marcate din penalty, de catre Mboma (’16), respectiv, Vagenas (’64). Camerunul conduce in clasament cu 4 puncte, urmat de Kuwait (3 p), SUA (2 p) si Cehia (1 p).
Ieri, in grupa B, Chile a dispus cu 3-1 de Spania (Olarra ’24, Navia ’41, ’90 / Lacruz ’54), iar Coreea de Sud a invins pe Maroc cu 1-0, prin reusita din min. 53 a lui Chun Soo-Lee. Cu sase puncte la activ, Zamorano &Co sint calificati. Spania si Coreea au cite trei puncte, iar Marocul, nici unul.
In sfirsit, in grupa D, Brazilia a facut o surpriza neplacuta suporterilor, pierzind cu 1-3 in fata Africii de Sud. "Bafana" a deschis scorul in min. 10, prin Fortune, dar Edu a egalat in minutul urmator. Pe final, sud-africanii au fost mai proaspeti, reusind sa se desprinda prin Nomvethe (’74) si Lekoelea (’90). Echipa care si-a asigurat calificarea din aceasta grupa este, insa, Japonia, care a dispus cu 2-1 (0-0) de Slovacia. Au marcat: Nakata (’67), Inamoto (’74) / Porazik (’83). Clasament: 1. Japonia – 6 p; 2. Africa de Sud – 6 p; 3. Brazilia – 3 p; 4. Slovacia – 0 p.
Rezultate din turneul feminin: Australia – Suedia 1-1, Germania – Brazilia 2-1 (grupa A), SUA – China 1-1, Norvegia – Nigeria 3-1 (grupa B). Germania are deja asigurata calificarea in semifinale, cu doua victorii, in timp ce in cealalta grupa, SUA, China si Norvegia lupta din greu pentru primele doua locuri. (Nic. G)

Comentarii