Bronz pentru Florin Stratila

luni, 27 noiembrie 2000, 00:00
2 MIN
 Bronz pentru Florin Stratila

Florin Stratila, de la CS Vointa Iasi, vicecampion national de juniori in acest sezon, dar si dublu medaliat cu bronz la "nationalele" de cadeti din anii 1998 si 1999, a pierdut intr-o cariera ce numara patru ani de pugililat doar sase partide din cele 57 disputate pina acum. In plus, la Zalau, unde la sfirsitul saptaminii s-au disputat finalele Campionatului National de cadeti (18-20 de ani), elevul antrenorilor emeriti Viorel Soroceanu si regretatul Iosif Mattes a cucerit medalia de bronz. "Performanta putea fi mult mai mare daca boxerul iesean reusea sa-l depaseasca in semifinalele categoriei 60 de kg pe Constantin Mirica, de la Prahova Ploiesti", spune Viorel Soroceanu, care mai specifica faptul ca elevul sau s-a pregatit timp de doi ani (1997-1998) si la Centrul Olimpic din Galati.
Finalele de la Zalau au fost onorate de prezenta celor mai buni pugilisti din tara, componenti ai loturilor olimpice si nationale, fosti si actuali campioni de juniori si cadeti. Alaturi de boxeri din Braila, Bucuresti, Constanta, Timisoara si Tulcea, in ring au urcat si pugilisti din Iasi, de la AS Vointa si Nicolina, care au fost printre protagonistii galei. In continuare, pugilistii de la AS Vointa se pregatesc pentru a participa la trialul de selectie in vederea completarii lotului national de juniori, trial ce se va desfasura in perioada 6-10 decembrie, la Iasi. Cei susceptibili de a fi inclusi in selectionata sint si iesenii Radu Zarif, vicecampion national de cadeti, Iulian Gitlan si Iulian Talpiz, ambii prezenti la finalele de cadeti.
Iasul a mai fost reprezentat la Zalau si de arbitrul Iulian Mindrasescu, care s-a achitat foarte bine de misiunea incredintata de FRB. "Tin sa remarc atitudinea si sprijinul sponsorilor nostri si sa multumesc DJTS Iasi pentru ajutor", completeaza Viorel Soroceanu. (Leonard CANANAU)

Comentarii