Camelia de aur

marți, 17 august 2004, 23:00
2 MIN
 Camelia de aur

Inotatoarea Camelia Potec a reusit, aseara, sa cucereasca titlul olimpic in proba de 200 m liber, cu timpul de 1:58,03. Dupa un start bun, Camelia a cazut pe locul IV,. dar finisul extraordinar pe ultimii metri i-a adus medalia de aur, la 19 sutimi de Federica Pellegrini (Italia) si la 42 de sutimi de frantuzoaica Solenne Figu?s. Dupa ce a ratat pe ultimii metri o medalie la 400 m liber, Camelia a trait o perioada de deceptie, reflectata, pe plan sportiv, de o comportare modesta in seriile si semifinalele de ieri. Totusi, a reusit sa-si revina si in finala a reusit sa le insire in spatele ei pe valoroasele sale adversare, printre care s-a numarat si legendara nemtoaica Franziska Van Almsick (clasata a V-a), sau americana Dana Vollmer (a VI-a). In finala probei de 200 m fluture, reprezentantul nostru Ioan Gherghel a facut o cursa curajoasa, mentinindu-se aproape tot timpul pe locul cinci si dind impresia, pe final, ca ar fi putut obtine mai mult. Timpul de 1:56,10 s reprezinta un exceptional record national. Ultima prezenta romaneasca in bazinul olimpic a fost cea a lui Beatrice Cislaru, in finala probei de 200 m mixt. Sufocata pe primele doua lungimi, Cislaru n-a putut decit sa se claseze ultima (a opta), incheindu-si, probabil, cariera olimpica.
Camelia Potec
Camelia Potec s-a nascut pe 9 februarie 1982, la Braila, fiind antrenata de Doina Sava. Dupa ce a cistigat sase titluri europene de juniori in 1998 (la 100 m, 200 m, 400 m liber, in bazin olimpic si scurt), a facut pasul cel mare, la CE de senioare in anul viitor, cind a devenit campioana europeana la 200 m si 400 m liber, la Istanbul. Dupa un nou titlu european, in 2000, cu stafeta de 4X200 m liber, Camelia a participat la Jocurile Olimpice din acelasi an, clasindu-se a patra la stafeta si a saptea la 200 m liber. A redevenit campioana europeana in acest an, la proba ei favorita (Madrid). Cea mai buna performanta la Mondiala a Cameliei a fost un bronz, obtinut acum trei ani, in Japonia, la 400 m, ceea ce demonstreaza, ca aseara, la Atena, a fost virful carierei sportive a inotatoarei care iubeste animalele de casa in egala masura cu jocurile pe computer, presa din Vestul Europei sugerind ca exista o legatura intre ea si printul Albert de Monaco.
eu sa ratezi la sol, la un asemenea nivel. Dupa Daniela (9,562), avansul s-a marit la jumatate de punct. Dupa Oana (9,437) am ajuns cu aproape sapte zecimi in fata lor. Iar Catalina a fost superba, mult mai superba decit nota de 9,750. Cindva, SUA si Rusia erau marile puteri ale lumii si mai sint si acum. La gimnastica, insa, s-au inclinat in fata Romaniei, dupa cum arata clasamentul:
1. Romania – 114,283; 2. SUA – 113,584; 3. Rusia – 112,235. Urmeaza Ucraina, Spania, Franta, China si Australia. Credem ca nici raposatul nea Nicu nu si-ar fi imaginat ca Romania va invinge Rusia la doua puncte si jumatate! (Nic. G)

Comentarii