Catalin goleador

luni, 17 septembrie 2001, 23:00
3 MIN
 Catalin goleador

Tinut multa vreme pe tusa, desi facuse furori in meciurile amicale sustinute cu noua sa echipa, Espanyol Barcelona, internationalul roman Catalin Munteanu a fost, in sfirsit, titularizat in partida sustinuta pe teren propriu cu nou-promovata FC Sevilla. Si Catalin a reusit sa inscrie un gol superb (dupa cum sustine cronica aparuta pe un site spaniol), in min. 23, egalind scorul pentru gazde. Din pacate, reusita ex-stelistului n-a fost de bun augur, sevillanii cistigind, in cele din urma cu scorul de 3-2, dupa ce gazdele trecusera in avantaj, imediat dupa pauza prin golul realizat de De Lucas. Poate si din cauza ca, la 2-1, in min. 59, romanul a fost inlocuit in vederea conservarii rezultatului. Raminind in perimetrul andaluz, un alt roman, Iulian Filipescu a fost titular in meciul Betis Sevilla – Real Madrid (3-1), la fel ca si Costel Gilca, la Villarreal, in partida pierduta la Tenerife cu 0-2.
Dupa doua victorii consecutive, Celta Vigo a pierdut primele puncte din acest campionat, remizind (0-0) in deplasare cu Real Sociedad. Meciul nu s-a jucat la San Sebastian, stadionul "Anoeta" fiind inchis datorita incidentelor petrecute in meciul similar in sezonul trecut. In prima repriza, viganii au ratat doua mari ocazii, prin Mostovoi si Valesco, dar galicienii s-au stins pe parcursul celei de-a doua, Sociedad ratind victoria in secundele de prelungire cind Cavallero, portarul Celtei, a respins sutul lui De Paula. Rezultatul mentine Celta pe primul loc in clasament, fiind secondata de Alaves, care a realizat un rezultat similar la Mallorca. La Alaves, Bogdan Mara nu a mai jucat titular, el fiind introdus pe finalul partidei. Valencia, fara Adrian Ilie si Dennis Serban a invins greu pe teren propriu cu 1-0 formatia Las Palmas. Unicul gol al meciului a fost inscris dintr-o reluare a t
tinarului mijlocas Albelda a unui sut puternic de pe aripa dreapta a lui Aimar.
Victoriile echipelor Tenerife si Valladolid au avut darul de a trimite Real Madrid pe antepenultima pozitie, care, la finalul sezonului, ar conduce la retrogradare.
Realul, invins cu 1-3 simbata la Sevilla, se poate plinge de unul dintre cele mai proaste starturi din istorie, madrilenii egalind recordurile din 1930 si 1985, cind, de asemenea, au obtinut un punct din trei etape.
Rezultate, marcatori: Real Sociedad – Celta Vigo 0-0; Espanyol Barcelona – FC Sevilla 2-3 (1-1). C. Munteanu (’21), De Lucas (’47 – penalty) / Reyes (’14), Casquero (’54), Olivera (’61); Malaga – Valladolis 1-2 (0-1). Canabal (’80) / Fernando (’33 – penalty), Tote (’90); Rayo Vallecano – Real Zaragoza 1-2 (1-0). Bolo (’33) / Vellisca (’57), Juanele (’62); Tenerife – Villarreal 2-0 (1-0). Marioni (‘6 – penalty, ’48); CF Valencia – Las Palmas 1-0 (0-0). Albelda (’62); Real Mallorca – Deportivo Alaves 0-0; Deportivo La Coruña – Athletic Bilbao 1-2 (0-1). Tristan (’61) / Guerrero (’35), Urzaiz (’52);
Osasuna – CF Barcelona 0-0; Real Betis Sevilla – Real Madrid 3-1 (1-1). Casas (’13), Capi (’49), Joaquin (’57) / Zidane (’14).
In clasament, Celta Vigo, Alaves si Valencia au cite sapte puncte, urmate de La Coruña, Villarreal, Betis Sevilla si Barcelona la un punct diferenta. Pe ultimele locuri, se afla patru echipe cu cite un punct: Rayo Vallecano, Real Madrid (!), Real Sociedad si Osasuna. Golgeter, dupa trei etape, este Gaston Casas (Betis) cu patru goluri, urmat de Urzaiz (Bilbao) cu trei reusite. (Nic. G)

Comentarii