Cazanul cu smoala olteneasca

marți, 31 iulie 2001, 23:00
3 MIN
 Cazanul cu smoala olteneasca

Intr-un comentariu aparut pe site-ul "onefootball.com" se anunta stirea ca Gheorghe Netoiu, principalul actionar al clubului Universitatea Craiova, va fi anchetat de procuratura locala, pentru pagubirea clubului cu aprocimativ 2,5 miliane de dolari in cazul transferului atacantului Caludiu Niculescu la Dinamo Bucuresti. Niculescu era in proprietate comuna a cluburilor craiovene Universitatea si Extensiv, ceea ce inseamna ca orice suma provenita din transferul acestui jucator va fi impartita egal intre cele doua grupari. Dar Niculescu, ce parea a se transfera la Dinamo Kiev pentru 2,5 milioane de dolari, a devenit jucator liber, inainte de a semna cu Dinamo. Cu o luna in urma, Netoiu a anexat o clauza in contractul lui Niculescu, prin care se angaja ca va plati jucatorului un bonus de 30.000 $, pina la 20 iulie. Pentru ca promisiunea nu a fost indeplinita, Netoiu a fost reclamat la Liga Profesionista de Fotbal, care a insistat ca atacantul sa fie declarat liber de contract.
Din acel moment, fratii Eugen si Nicu Mihailescu, patronii clubului Extensiv, au devenit furiosi: "Ne-a pacalit, dar ii vom actiona in justitie pe Netoiu. El a falsificat documente pentru ca noi sa nu primim nimic din vinzarea jucatorului. ", a exclamat Nicu. Netoiu sustine in continuare ca nu a facut nimic ilegal si ca Universitatea a cistigat 250.000 de dolari in urma transferului. Tot acest balamuc a infuriat multimea de suporteri craioveni, care sustin ca au pierdut pe nimic un jucator de inalta valoare. Netoiu a fost amenintat telefonic cu moartea, in timp ce recentul amical cu Rapid a fost perturbat de demonstratii in tribune. Dar patronul craiovean, pazit de garzi de corp 24 de ore din 24, nu vrea sa paraseasca echipa. " Mihailestii sint doua plosnite care trebuie sa fie distruse, pur si simplu" , a spus Netoiu, adaugind: " Ce-au facut ei pentru fotbalul craiovean? Au ruinat Extensivul, vinzind jucatori de valoare, ca Adrian Ilie, Gabi Popescu si Mirel Radoi. Asa ca ar trebui sa aiba grija cind arunca acuzatii. Ei nu pot sa ma manevreze pe mine, caci pot dovedi totul cu hirtii. Cit despre ostilitatea suporterilor, nu-mi pasa".
Totusi, Marian Bondrea, antrenorul echipei, a sustinut ca echipa nu poate merge intr-o asemenea atmosfera ostila. "Jucatorii nu se pot concentra, ei sint ingrijorati de ceea ce se poate intimpla in tribune" , a spus Bondrea.
Ilie Balaci, legenda fotbalului craiovean, sustine ca Universitatea trebuie s-o rupa definitiv cu Netoiu. "El nu are Craiova in singe. El vrea sa faca o echipa si sa vinda jucatorii, profitind de munca mea", a spus Balaci, pe vremea cind inca mai antrena echipa din Banie.
"Netoiu, mut-o pe ma-ta!"
Exasperat de ostilitatea cu care il intimpina aproape toata Craiova, Netoiu a facut o cerere la FRF, prin care solicita mutarea echipei la Bucuresti, motivul evocat fiind chiriile ridicate solicitate de Primarie (administratorul stadionului "Ion Oblemenco"). Decizia lui Netoiu a incins si mai mult spiritele. Aproximativ o suta de suporteri au demonstrat, luni seara, in Piata Prefecturii din Craiova, impotriva deciziei actionarului principal al echipei Universitatea, Gigi Netoiu, de a muta partidele de pe teren propriu ale formatiei oltene la Bucuresti. Timp de aproximativ 45 de minute fanii craioveni au proferat injurii la adresa lui Gigi Netoiu si au scandat lozinci de sustinere a echipei Universitatea. " Stiinta orice-ar fi, noi mereu te vom iubi!", "Tinem cu echipa noastra si la bine si la rau, O iubire alb-albastra la Craiova e mereu", "Netoiu, mut-o pe ma-ta!" au fost citeva dintre scandarile suporterilor. Politia nu a intervenit, desi mitingul nu a fost autorizat. In Piata Prefecturii au fost prezenti seful Inspectoratului de Politie al municipiului Craiova si seful Serviciului de Ordine Publica din cadrul politiei craiovene.
Suporterii au hotarit sa organizeze o mare demonstratie cu sprijinul autoritatilor locale si al fostilor jucatori si conducatori ai clubului universitar, in cazul in care Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Romana de Fotbal vor aproba mutarea partidelor echipei la Bucuresti.
FC Universitatea Craiova a depus, luni, o cerere la sediul Liga Profesioniste de Fotbal (LPF) prin care solicita sa-si dispute partidele de pe teren propriu la Bucuresti, pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv National "Lia Manoliu". (GIN)

Comentarii