Chivu isi pregateste plecarea

joi, 11 aprilie 2002, 23:00
1 MIN
 Chivu isi pregateste plecarea

Sperantele conducatorilor lui Ajax Amsterdam de a-l pastra in continuare pe internationalul roman Cristi Chivu au scazut substantial dupa ce acesta a recunoscut ca este pregatit sa paraseasca clubul olandez la finalul actualului sezon. "I-am spus antrenorului Ronald Koeman ca ma simt pregatit pentru o aventura in alta tara, daca voi fi solicitat de o echipa puternica. Sint capitanul lui Ajax si de aceea am dorit sa-mi fac cunoscute cu sinceritate gindurile, pentru a nu lasa loc diferitor zvonuri. Acum ma aflu intr-o forma care imi da dreptul sa sper ca as putea juca la fel de bine si la un club cu pretentii mai mari", a declarat Chivu intr-un interviu acodart cotidianului "Algemeen Dagblad".
Fundasul echipei nationale a Romaniei a precizat insa ca nu se pune problema sa plece de la Ajax inainte de a se fi rezolvat complet chestiunea cistigarii titlului national de catre actuala sa echipa. Chivu, al carui contract cu formatia din Amsterdam dureaza pina in vara anului 2006, are o clauza eliberatoare de aproximativ 20 milioane de dolari, suma pe care mai multe cluburi europene s-au aratat dispuse sa o plateasca pentru a-i obtine transferul. Cele mai interesante oferte sint cele sosite din partea lui AC Milan, Internzaionale si Barcelona.
Chivu, in virsta de 21 de ani, joca la Ajax din vara anului 1999, iar in ultimii doi ani a fost desemnat de suporterii locali drept cel mai constant jucator al "lancierilor". (Ion C.)

Comentarii