Ciini cu euro in coada

luni, 27 august 2007, 20:51
3 MIN
 Ciini cu euro in coada

Dupa excelentul rezultat de la Roma, 1-1 cu Lazio, pe "Olimpico", jucatorii de la Dinamo Bucuresti incearca, astazi, sa se califice in premiera in grupele Ligii Campionilor, lucru pe care l-a reusit, pina acum, doar Steaua, in patru ocazii.
Dinamo a mai ajuns o singura data la acest prag, acum trei ani, dar in fata "ciinilor" de atunci ai lui Andone a rasarit un obstacol imposibil de depasit: Manchester United. Nici Lazio nu-i de ici-colea, dar rezultatul de la Roma este datator de sperante. In favoarea dinamovistilor pledeaza si un argument istoric: nici o echipa romaneasca nu a mai cistigat impotriva lor la Bucuresti, de 43 de ani (Dinamo – Inter 0-1). In timpul trecut de la confruntarea de la Roma si pina acum, lucrurile s-au mai simplificat pentru Dinamo si s-au complicat pentru laziali. Margaritescu, Pulhac, Oprita, Nastase si Bratu s-au refacut si au intrat in program normal de pregatire. Ramine de vazut citi dintre ei vor primi OK-ul medicilor de a putea evolua intr-o partida de un asemenea angajament. In plus, aminarea partidei cu Farul din week-end a scutit echipa lui Mircea Rednic de alte surprize neplacute. In schimb, la Lazio este jale mare: se stia de faptul ca Stendardo, Siviglia si Simone Inzaghi sint accidentati, ca Behrami si Mutarelli, eliminati in partida tur, sint suspendati, dar primul meci din noul campionat al Seriei A (2-2 pe teren propriu, cu Torino) a provocat si alte doua accidentari: daca fundasul stinga Kolarov are sanse reduse de a juca, un alt aparator, Diakité a disparut din planurile antrenorului Delio Rossi. Lazio, insa, are un lot numeros, iar dorinta de titularizare a celorlalti jucatori poate aduce o viteza in plus jocului echipei. Sa mai spunem ca cele doua virfuri, Pandev si Rocchi, au aratat o pofta remarcabila de joc in partida cu "taurii", fiecare inscriind cite un gol.
Mircea Rednic gindeste o abordare prudenta a partidei de pe stadionul "Lia Manoliu", mizind pe aparare si contraatac si gindind un joc cu doi inchizatori, Izvoranu sau Ropotan dublindu-l pe Margaritescu in fata apararii. Nu este de condamnat "Puriul", datorita, in primul rind faptului ca experientele mai triste din campionat (meciurile cu FC Vaslui si Dacia Mioveni) au aratat ca Dinamo nu este prea eficienta cind trebuie sa atace continuu. Principalele puncte forte, forma excelenta a portarului Lobont si maiestria lui Niculescu la loviturile libere se doresc a fi providentiale.
Sa mai adaugam  ca finantatorii din Soseaua Stefan cel Mare, au promis prime uriase pentru jucatori in caz de calificare in grupele Ligii Campionilor, cite 100.000 de euro de fotbalist.
Meciul se va disputa, de la ora 22,00, pe stadionul "Lia Manoliu" si va fi transmis de Antena 1.

Formatiile probabile
Dinamo: Lobont – Blay, Nastase, Radu, Pulhac – Cristea, Margaritescu, Izvoranu, C. Munteanu – Danciulescu, Niculescu.
Lazio: Ballotta – De Silvestri, Cribari, Zauri, Scaloni – Mudingayi, Ledesma, Del Nero, Negri – Pandev, Rocchi.
Arbitri: Manuel Mejuto Gonzalez – Juan Carlos Yuste Jimenez, Jesus Calvo Guadamuro (Spania)

Comentarii