Ciini rosii? Nu, pisici lesinate!

joi, 30 septembrie 2004, 23:00
2 MIN
 Ciini rosii? Nu, pisici lesinate!

Dinamo: Gaev – Galamaz (’66 – Serban), Badea, Ciobotariu – Petre, Margaritescu (’46 – Naidin), Grigorie (’58 – Munteanu), Tames, Semeghin – Danciulescu, Niculescu. Antrenor: Ioan Andone.
Partizan: Kralj – Cirkovic (’64 – Bajic), Djordjevic, Mirkovic, Emeghara (’89 – Milovic) – Nadj, Tomic, Vukcevic, N. Brnovic – Ilic (’84 – Petrovic) , Boya. Antrenor: Vladimir Vermerzovic.
Arbitru: Stephane Br? (Franta).
Cartonase galbene: Ciobotariu / Djordjevic, Nadj
Grea, foarte grea, s-a aratat inca de la inceput aceasta confruntare romano-sirba din Cupa UEFA. La adapostul avantajului de 3-1 obtinut la Belgrad, Partizan s-a aratat mult mai preocupata de a inchide jocul dinamovistilor, condamnati sa inscrie de doua ori – mai ales – fara a primi vreun gol. Incercind sa inscrie, sirbii ar fi putut transa din start calificarea, dar ei s-au marginit in a fragmenta jocul gazdelor, prin interceptii la sacrificiu, pasi la ofsaid si faulturi repetate, lasind finalizarile, in special, in sarcina camerunezului Boya. Aceasta tactica a incomodat vadit echipa lui Andone, care nu a reusit mare lucru in cea mai mare parte a primei reprize, cele mai mari ocazii apartinind lui Claudiu Niculescu, ale carui trei lovituri de cap nu si-au gasit tinta. Astfel incit cea mai buna perioada a reprizei a fost, de fapt, cea din ultimele cinci minute, cind pistonul Florentin Petre a functionat ireprosabil. In rest, multe actiuni pe banda lui Semeghin si multe si inutile lansari in adincime, fara prea mari sanse de reusita in fata unei aparari decise.
Repriza secunda a inceput cu o imensa ratare a lui Danciulescu, dupa care la o lovitura libera executata pe jos, de Ilic, balonul deviat de zidul dinamovist nimereste bara. Dar pina in minutul 79 nu se intimpla mai nimic: sirbii renunta total la veleitatile ofensive, aglomereaza jocul la mijlocul terenului si in defensiva, practica un marcaj nemilos si dinamovistii nu reusesc sa desfaca lacatul apararii adverse. In minutul mai sus pomenit, Dinamo ar fi putut sa-si acorde atentia, o actiune surpriza a lui Dennis Serban si Florentin Petre, punindu-l in pozitie ideala, in careu, pe Danciulescu, dar atacantul atit de inspirat in alte ocazii a trimis pe linga poarta. O ultima ocazie s-a mai derulat in prelungiri, cind, la o respingere defectuoasa a portarului Kralj, Danciulescu a trimis aiurea. O evolutie penibila a „ciinilor rosii” care, in fata unei echipe pragmatice si chiar cinice si-a dovedit, din plin, impotenta (Nic. G)

Comentarii