Cinci pe saptamina

sâmbătă, 13 decembrie 2003, 00:00
2 MIN
 Cinci pe saptamina

In tot turul Diviziei A, nu s-au schimbat decit trei antrenori: Cirtu a fost inlocuit la Craiova, cu Pavel Badea, de la Poli AEK Timisoara a plecat necunoscutul Viorel Visan si a venit Panduru, iar la Petrolul, Florin Marin a fost schimbat cu Gigi Multescu. Iata, insa, ca n-au trecut nici o saptamina intreaga de la terminarea primei parti a campionatului si conducatorii nostri de cluburi au pornit-o pe drumul demiterilor. Tonul l-a dat chiar campioana, noul boss, Giovanni Becali dindu-i „un pas inainte” antrenorului care a adus titlul in Giulesti, Mircea Rednic, inlocuit cu Dan Petrescu. La Bacau, schimbarea neexperimentatului Cristi Popovici era asteptata, insolita fiind descinderea unui alt reprezentant al generatiei ’94, Ionut Lupescu. Nici Oradea nu s-a lasat mai prejos: desi echipa de pe Crisul Repede a avut evolutii excelente in ultimele etape, sponsorul (Primaria tirgului) l-a scos din schema atit pe presedintele Lucian, cit si pe antrenorul Ionut Popa, care promovase Oradea dupa 12 ani de Divizia B, ba chiar si C, in Bihor vorbindu-se de sosirea lui Nelutu Sabau.
Cavalcada a continuat la mereu nelinistita Craiova: e drept, Pavel Badea a fost interimar dupa plecarea lui Cirtu, dar inedita, desi nu chiar originala, este solutia gasita de patronul Adrian Mititelu. In Banie, va activa un oarecare Nicolo Napoli, fost jucator de cinci lirete la Juventus (a jucat si la Galati, in 1989, in Cupa UEFA.
Jucatorul cu nume de tirg mediteranean a antrenat citeva echipe din ligile inferioare, iar acum s-a trezit antrenor principal la Craiova, cu contract pe patru ani (cine a rezistat patru ani in Banie!) si platit cu 70.000 de dolari pe sezon. Secunzii lui nea Napoli sint Doru Isac (de unde l-au mai scos si pe asta!) si Aurica Beldeanu si unii suporteri craioveni cu frica-n sin se si gindesc la butada italiana „Vedi Napoli e puoi, muori!” (nu mai este nevoie de traducere!). Cit despre Badea, despre care de-abia luni Mititelu spusese ca „optiunea numarul 1 este Badita” acesta a fost uns vicepresedinte.
Dar cavalcada demisiilor nu s-a incheiat aici. Presedintele Otelului, Nicolae Boghici, l-a demis de pe banca tehnica pe prietenul sau din copilarie, Costel Orac. „Desi echipa se afla pe locul sase in clasament, are minus patru la adevar si o eventuala infringere acasa ne-ar aduce in zona retrogradarii. Pentru a evita acest lucru, am decis sa renuntam la Costel Orac, deoarece in acest tur de campionat echipa nu a jucat ceea ce trebuie” , a spus „antrenorul” Boghici, care se gindeste la Rednic si Florin Marin.
Uluit de vestea primita (desi n-ar fi trebuit sa fie, pentru ca atit Rednic, cit si Badea sau Popa n-au avut rezultate rele), Orac a spus: „Este munca mea si nu vreau sa renunt”.
Rednic, Popovici, Popa, Badea, Orac. Cinci antrenori in numai o saptamina. In ritmul acesta, nu ne-am mira daca, pina in martie, la reluarea campionatului, fiecare dintre cele 18 divizionare A nu va mai schimba vreo trei antrenori. Pauza e lunga! (GIN)

Comentarii