Clipe grele pentru clujeni

luni, 18 octombrie 2010, 21:47
4 MIN
 Clipe grele pentru clujeni

Campioana Romaniei, CFR Cluj, abordeaza cel mai dificil meci din grupa E a Ligii Campionilor, cel cu Bayern de pe "Allianz Arena" intr-un moment prost. Echipa de pe dealul Gruia nu reuseste sa revina dupa startul ratat de campionat si ocupa in clasament o pozitie vecina cu retrogradarea, iar elevii lui Sorin Cirtu au fost luati cu fulgi cu toti la Vaslui, scorul de 3-5 nefiind concludent, din moment ce in min. 89, moldovenii conduceau cu 5-1!  Pe de alta parte, dupa o perioada la fel de slaba (pastrind proportiile!), bavarezii au obtinut, simbata, o victorie tonica in campionat, 3-0 cu Hannover (una dintre revelatiile actualului sezon al Bundesligii) prin golurile marcate de Mario Gomez, in conditiile in care din echipa lui van Gaal au lipsit zece jucatori de baza, o parte accidentati, dar o parte menajati ceea ce arata ca tehnicianul olandez acorda atentie sporita meciului cu clujenii. Semnificativ este faptul ca pina la acest meci, Bayern a inscris cinci goluri in primele sapte etape (!) de campionat, ocupind acum pozitia a zecea in clasament. Dintre absentele importante ale echipei germane, trei sint destul de vechi si reprezinta jucatori de prima mina: mijlocasii Frank Ribéry si Arjen Robben, precum si tunarul nationalei, Miroslav Klose. Cei menajati au fost fundasul Daniel van Buyten (foarte productiv si in atac), coordonatorul de joc Bastian Schweinsteiger (introdus in repriza secunda la meciul cu hanovrezii) si virful croat Ivica Olic, insa eficacitatea lui Gomez l-a pus pe ginduri pe van Gaal, care se gindeste sa joace cu doua virfuri in partida cu CFR.

Misiune grea, deci, pentru apararea lui Cirtu care s-a aratat extrem de vulnerabila la Vaslui. Dincolo de gafele portarului Nuno Claro, cei doi fundasi centrali, Cadú si Alcantará s-au sincronizat foarte greu, iar vasluienii zburdau in voie pe partea lui Rada. Ca sa nu mai vorbim de ziua slaba prinsa de Dica si (practic) inexistenta in atac a lui Lacina Traoré. Cel mai bun jucator din linia mediana a clujenilor la Vaslui a fost Sixto Peralta, dar argentinianul nu a fost inscris pe lista UEFA de fostul antrenor, Andrea Mandorlini, ca si Cristi Bud, o solutie pentru atac. Cirtu are multe probleme in alcatuirea echipei pentru meciul de pe "Allianz Arena", nefiind exclusa trecerea lui Panin pe flancul sting al apararii (cu Tony pe dreapta), sau introducerea in avanposturi a croatului Bjelanovic. Oricum, buba cea mare pentru CFR este reprezentata de absenta lui Gabi Muresan (nerefacut dupa accidentarea la gamba), "ciinele" care da siguranta apararii.

Partea ceva mai luminoasa este aceea ca partida de la München nu este una decisiva pentru incercarea clujenilor de a trece in primavara europeana. Adversarul principal este FC Basel, dar orice punct in plus este binevenit. Pe de alta parte, in ciuda evolutiei modeste din campionat, Bayern are punctaj maxim dupa doua etape de Liga Campionilor si o a treia victorie inseamna o jumatate de bilet pentru optimi, ceea ce explica atentia acordata de antrenorul bavarezilor pentru aceasta partida. Daca meciul se va incheia cu rezultatul scontat de toata lumea, n-ar fi o tragedie pentru CFR Cluj. Suporterii fotbalului romanesc asteapta, insa, o surpriza!

Bayern: Butt – Lahm, Timosciuk, van Buyten, Badstüber – Müller, Ham. Altintop, Pranjic, Schweinsteiger – Gomez, Olic. Antrenor: Louis van Gaal.

CFR: Stancioiu – Panin, Cadú, Alcantará, Rada – Costa, Kivuvu- Hora, Bastos, Culio – Traoré. Antrenor: Sorin Cirtu.

Arbitru: Martin Atkinson (Anglia).

Programul zilei, in Liga Campionilor:

Grupa E: AS Roma – FC Basel, Bayern München – CFR Cluj.

Grupa F: Spartak Moscova – Chelsea (19:30), Olympique Marseille –  MKS Zilina. Clasament: 1. Chelsea – 6 p; 2. Spartak – 6 p; 3. Marseille – 0 p; 4. Zilina – 0 p.

Grupa G: Ajax Amsterdam – AJ Auxerre,  Real Madrid – AC Milan. Clasament: 1. Real Madrid – 6 p; 2. Milan – 4 p; 3. Ajax – 1 p; 4. Auxerre – 0 p.

Grupa H: Sporting Braga – Partizan Belgrad, Arsenal Londra – Sahtar Donetk. 1. Arsenal – 6 p; 2. Sahtar – 6 p; 3. Partizan – 0 p; 4. Braga – 0 p.

Clasamentul grupei E

1. Bayern       2          2          0          0          4-1     6

2. CFR           2          1          0          1          3-3     3

3. Roma         2          1          0          1          2-3     3

4. Basel          2          0          0          2          2-4     0

Comentarii