Criza isi arata coltii

vineri, 22 ianuarie 2010, 23:05
2 MIN
 Criza isi arata coltii

Problemele financiare isi arata coltii din ce in ce mai tare la FC Politehnica Iasi. La ora actuala, toti jucatorii ieseni pot deveni jucatori liberi, salariile nefiind achitate de mai bine de 60 de zile, termenul regulamentar dupa care fotbalistii isi pot depune memorii pentru a rezilia unliateral angajamentul cu un club rau-platnic. Informatia a fost recunoscuta de presedintele clubului, Cristi Starica, acesta avind insa sperante ca lucrurile se vor linisti saptamina viitoare: "Nu am reusit sa achitam salariile pe lunile noiembrie si decembrie. Cum salariile pe luna decembrie trebuiau date pina pe 15 ianuarie, jucatorii isi pot depune memorii pentru a deveni liberi. Pina acum insa, nici unul nu a facut acest pas, intelegind situatia dificila. Eu sper ca saptamina viitoare, pina la plecarea in cantonamentul din Antalya, sa le achitam salariile pe luna octombrie, astfel incit lucrurile sa se mai linisteasca cit de cit". Nu numai fotbalistii au probleme legate de salarii, pina si angajati ai clubului cu indemnizatii extrem de reduse neincasindu-si drepturile materiale de mai bine de o luna! Pe linga restantele fata de angajati, Poli este presata si de datoriile la stat, care depasesc 600 000 de euro.

Speranta calmarii relative a lucrurilor prin incasarea celei de-a doua transe din drepturile de televizare pentru acest sezon (Iasul mai asteapta circa 450 000 de euro) este, deocamdata, un vis nerealizabil, din cauza unor complicatii bancare. Politehnica incearca sa scape de acestea printr-o actiune in instanta initiata ieri prin care solicita suspendarea popririi pe conturi aparuta ca urmare a procesului intentat de Consiliul Judetean Iasi. CJ a reclamat clubul iesean vizavi de nereturnarea milionului de lei acordat in urma contractului de asociere in participatiune incheiat in 2006 alaturi de Consiliul Local. Contractul, care este verificat de Directia Nationala Anticoruptie, a adus patru milioane de lei in conturile Politehnicii, trei milioane de la CL si unul de la Consiliul Judetean.

In ciuda peisajului sumbru existent, Iasul spera ca va reusi sa-si intareasca lotul in zilele urmatoare, tintele principale raminind Eugen Craciun, Georgian Paun (ambii, Dinamo), Vali Badea (liber de contract dupa rezilierea angajamentului cu Universitatea Craiova) si Salif Nogo (Jiul Petrosani). In acest week-end se spera a fi definitivat si programul meciurilor amicale pe care trupa pregatita de Petre Grigoras le va sustine in cantonamentul din Antalya, care va incepe joia viitoare. La aceasta ora sint sigure datele de disputare ale celor sapte teste, pe 30 ianuarie, 1, 3, 4 (cu Viitorul Constanta, formatia Academiei Gheorghe Hagi, care evolueaza in liga a treia), 6, 8, 10 februarie. Ceilalti sase adversari asteptati sint echipe de prima liga din foste tari socialiste, in carti fiind, printre altele, NK Zagreb, Dukla Banska Bystrica si TSKA Sofia, echipa pregatita de Ioan Andone, la care a fost legitimat in aceasta iarna si Daniel Pancu!

Comentarii