Cu frica-n sin

sâmbătă, 21 martie 1998, 00:00
2 MIN
 Cu frica-n sin

Dupa nefericita evolutie de miercuri, cind a pierdut pe teren propriu, in fata Daciei Pitesti, Penicilina are astazi prilejul sa se revanseze, in fata propriilor spectatori. Fetele lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim joaca tot acasa, dar cu un adversar si mai puternic, Univeristatea Bacau, echipa angrenata in acest sezon in lupta pentru titlu. Bacauancele, antrenate de "vulcanicul" Florin Grapa, au pierdut doar doua partide din cele 19 jucate pina acum: cele jucate in deplasare cu Rapid (contracandidata sa la titlu) si cu RATB (campioana en-titre). Acest palmares spune multe despre valoarea ridicata a echipei de pe Bistrita, care ocupa in momentul de fata locul intii in clasament si vine la Iasi cu intentia declarata de a cistiga. Lucru demonstrat si de prezenta antrenorului principal al echipei bacauane la meciul de miercuri, cu Dacia.
In tur, Universitatea a cistigat fara probleme (3-0), si nu ar fi o surpriza daca s-ar impune si in meciul de astazi. Nu spunem aceasta "speriati" de rezultatele foarte bune obtinute de elevele lui Grapa in acest campionat, cit mai ales de prestatiile modeste pe care le-au avut jucatoarele noastre in ultimele meciuri. Sa nu uitam ca ele au suferit trei infringeri consecutive in ultimele 10 zile, ceea ce nu va avea in nici un caz un efect benefic asupra psihicului lor la intilnirea de astazi. O intilnire care s-ar putea sa decida in buna masura daca Penicilina va juca in grupa 1-6 sau in grupa 7-12 la sfirsitul returului. Fara a vrea sa fim intelesi gresit sau sa aparem mai tirziu drept vitejii care dupa razboi se-arata, vrem sa atragem de pe acum atentia ca o eventuala infringere in meciul de astazi nu ar reprezenta un capat de tara, atit timp cit adversarele au un lot mai omogen si mai valoros. Ceea ce le putem cere insa jucatoarelor noastre este sa se ambitioneze sa dea tot ce au mai bun si sa se "agate" cu toate fortele de adversare pentru a demonstra ca inca nu si-au spus ultimul cuvint in acest campionat. Acum, doar onoarea mai conteaza!
Echipele probabile pentru aceasta disputa:
Penicilina : A. Popa, Androhovici, Marian, T. Popa, Covaliciuc, Formagiu.
Universitatea : Eperjesi, Rusei, Halus, Schragner, Tancau, Busu.
Iata programul celorlalte partide : Rapid – Farul Constanta (in tur, 3-0); Metal 33 – Romradiatoare Brasov (0-3); Dacia Pitesti – RATB (3-2); Dinamo – "U" Cluj-Napoca (3-1). Partida Unic Piatra-Neamt – Univeristatea Timisoara (3-0) s-a disputat in devans. (Ion TEODOR)

Comentarii