Cu gindul la Kiev

marți, 31 iulie 2001, 23:00
3 MIN
 Cu gindul la Kiev

Dupa partida cistigata cu 3-0 pe stadionul Steaua, in fata formatiei macedonene Sloga Jugomagnat, campioana Romaniei a trimis un fax la UEFA, prin care solicita schimbarea locului de desfasurare a partidei retur, de la Skopje, pe motivul ca situatia tensionata din Macedonia nu poate asigura o desfasurare normala a meciului. Oficialii fotbalului european au decis ca, deocamdata, desi nu-i liniste in Macedonia, nu exista probabilitatea ca fotbalistii sa fie gazati, impuscati sau aruncati in aer, astfel incit, ieri, delegatia formatiei Steaua Bucuresti a plecat de pe Aeroportul International Otopeni, cu o cursa charter spre Skopje, unde va disputa partida retur cu formatia Sloga Jugomagnat, contind pentru turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Din delegatia formatiei militare fac parte finantatorul principal Gigi Becali, presedintele Comitetului Director Viorel Paunescu si directorul executiv Cornel Cacovean. Jucatorii Catalin Lita si Ion Vladoiu nu au facut deplasarea din cauza unor accidentari.
Chiar daca, in partida tur, despre Steaua nu se poate spune ca a evoluat la potential maxim, scorul de 3-0 inregistrat in Ghencea este cit se poate de linistitor in privinta calificarii in ultimul tur preliminar, lucru ce ar insemna o premiera de la schimbarea sistemului competitional european intercluburi. Este un motiv serios pentru ca staff-ul tehnic dirijat de Victor Piturca sa abordeze partida de la Skopje mai mult cu gindul la urmatorul adversar, Dinamo Kiev, pe care il vor infrunta, mai mult ca sigur, miercurea viitoare. In cazul in care vor elimina pe Sloga, stelistii vor avea un loc asigurat, pe tabloul principal al Cupelor Europene, fie in grupele Ligii Campionilor (daca trec de Dinamo Kiev), fie in Cupa UEFA. Antrenorul Piturca ar putea incepe partida din Macedonia cu urmatorul <<11>>: Tudor – Dumitru, Baciu, Radoi, Mitrita – Paraschiv, Lincar, Trica, Stoica – Danciulescu, Raducanu.
Conducatorii echipei macedonene nu sint prea optimisti in perspectiva meciului cu Steaua, si nu numai datorita scorului sever de miercurea trecuta, ci si datorita situatiei lotului, nu mai putin de sase jucatori de baza fiind nevoiti, in mare parte datorita accidentarilor, sa vada meciul din tribune. Este vorba de portarul Nikoloski, fundasii Zdravevski si Sterjovski, mijocasul Trajkovski si atacantul Stankovski, la care se adauga Banduliev, suspendat datorita cartonaselor galbene.
Partida dintre Steaua si Sloga Jugomagnat, care va avea loc, miecuri, de la ora 21.00, va fi condusa de o brigada de arbitri din Islanda, formata din Kristinn Jakobsson (centru), Olafur Ragnarsson, Einar Sigurdsson (ambii asistenti) si Gardar Orn Hinriksson (rezerva) si va fi transmisa in direct de TVR 1.
Astazi, sint programate si celelalte meciuri retur din turul II preliminar al Ligii Campionilor, dupa cum urmeaza: Maccabi Haifa – Haka Valkeakoski (in tur, 1-0); Inter Bratislava – Slavia Mozir (1-0), Wisla Cracovia – Skonto Riga (2-1), FC Copenhaga – Torpedo Kutaisi (1-1), FC Lugano – Sahtar Donetk (0-3), Steaua Rosie Belgrad – Omonia Nicosia (1-1), Brann Bergen – Levski Sofia (0-0), Vllaznija Shkoder – Galatasaray Istanbul (0-2), Sheriff Tiraspol – Anderlecht Bruxelles (0-4), Hajduk Split – Ferencvaros Budapesta (0-0), Glasgow Rangers – Maribor Branik (3-0), FK Halmstads – Bohemians Dublin (2-1), Barry Town – FC Porto (0-8). (Nic. G)

Comentarii