„Cu o floare nu se face primavara”

miercuri, 24 februarie 2010, 23:06
2 MIN
 „Cu o floare nu se face primavara”

Politehnica Iasi pleaca astazi spre Timisoara, acolo unde va intilni miine, in etapa a doua a returului Ligii I de fotbal, formatia locala. Intilnirea din Banat a fost prefatata ieri de oficialii gruparii din Copou, intr-o conferinta de presa. Aceasta a fost organizata inaintea ultimului antrenament dinaintea calatoriei spre Timisoara, ce este prevazuta a avea loc in aceasta dimineata. Dupa cum v-am informat, delegatia ieseana va pleca spre Banat in jurul orei 8:00, cu avioane care vor pleca din Iasi, unde se vor imbarca 17 jucatori si antrenorul Petre Grigoras, si Bacau, de unde vor pleca alti opt membri ai delegatiei iesene.

In viziunea tehnicianului iesenilor, cheia meciului de la Timisoara ramine atitudinea elevilor sai: "Trebuie sa depasim atitudinea si mentalitatea de jucator mediocru. Nu trebuie sa ne ducem nici ca mielul la taiere, pentru ca jucam in fata echipei care a eliminat pe Sahtar ori a jucat de la egal la egal cu Ajax, dar nici sa ne asteptam ca daca am cistigat un joc dificil, cu Rapid, iar Timisoara nu a batut la Bistrita, asta inseamna ca ne vor intreba timisorenii cite puncte vrem, unul sau trei! In ceea ce priveste euforia de dupa succesul din prima etapa a returului, eu sper sa fi durat citeva ore, asa cum s-a intimplat la mine, pentru ca nu am cistigat 21 de puncte ci tot trei. Cu o floare nu se face primavara! Iar situatia in clasament, unde distantele fata de echipele din subsol sint foarte mici, nu ne da dreptul sa ne relaxam. Realist, trebuie sa recunoastem ca Timisoara are prima sansa, insa si noi trebuie sa ne agatam de sansa noastra, care poate fi exploatata doar daca vom avea o atitudine cel putin la nivelul meciului cu Rapid. Eu cred in echipa mea. Daca nu credeam in posibilitatile noastre, nu avea sens sa ne mai chinuim sa mergem pina acolo, sa ne complicam cu avioanele: ramineam acasa si pierdeam cu 3-0!". Grigoras a tinut sa puna punct si discutiilor legate de reprogramarea meciului. "Faptul ca am aflat abia luni ca jucam vineri si nu simbata, cum era programarea initiala, ne-a dat planurile peste cap, atit in ceea ce priveste pregatirea partidei cit si deplasarea. Sint insa lucruri mult mai grave in Romania decit asta, asa ca trebuie sa ne adaptam".

Prezent la intilnirea cu reprezentantii mass-media, presedintele Politehnicii, Cristian Starica, a marsat si el pe ideea determinarii jucatorilor: "Meciul cu Rapid a trecut. Daca vom mentine daruirea din prima etapa, putem spera la un rezultat favorabil la Timisoara".

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii