Culturistul Ionut Vizitiu stirneste teama printre adversari

miercuri, 29 aprilie 1998, 23:00
2 MIN
 Culturistul Ionut Vizitiu stirneste teama printre adversari

In ultimul week-end, la Bucuresti, la finalele Campionatului National de culturism pentru juniori, junioare si masters, unde au participat peste 100 de sportivi de la 40 de cluburi din tara, ieseanul Ionut Vizitiu (CSS Unirea, antrenor, Gheorghe Hreapca), a reusit sa obtina un nou titlu national. Detinator al medaliei de aur la categoria 65 kg, atit la juniori, cit si seniori, Ionut Vizitiu a reusit sa se impuna acum si in cadrul unei categorii superioare, cea de 70 kg. De remarcat ca fostul campion al acestei categorii, Dumitru Toma (CSS 5 Redis Bucuresti), atentionat de faptul ca ieseanul a trecut la o categorie superioara, a reusit un tur de forta si a slabit 5 kg, luind startul in intrecere la 65 kg, decizie inspirata care i-a adus medalia de aur. " Elevul meu s-a prezentat la un potential maxim, acesta, impreuna cu Virgil Buruiana, de la CSS 5 Redis Bucuresti, fiind desemnati drept cei mai buni juniori ai finalei" , a spus antrenorul iesean Gheorghe Hreapca, mentionind ca Ionut Vizitiu se pregateste intens pentru Jocurile Balcanice, ce vor avea loc in Romania, la Buzau, in perioada 15-17 mai.
Sectia pilot de culturism de la CSS Unirea Iasi a prezentat la finalele desfasurate la Bucuresti si alti sportivi. Astfel, la categoria 65 kg, ieseanul Ovidiu Mihoc a terminat competitia pe locul V, in timp ce, la categoria A 80 kg, Lucian Damian – la prima participare – s-a clasat pe locul VI. CSS Unirea Iasi a avut reprezentant si la categoria 70 kg, Dragos Ursache clasindu-se pe locul XI, dar si la masters (peste 40 de ani), unde antrenorul Gheorghe Hreapca a terminat competitia imediat in apropierea podiumului, pe locul IV, rezultat deosebit daca tinem cont de faptul ca tehnicianul iesean a practicat ca sporturi de performanta halterele si rugbiul. La masters, titlul a revenit multiplului campion national Constantin Bebeselea, ultima performanta a acestuia fiind medalia de aur obtinuta in 1996, la CN de seniori de la Iasi. In clasamentul pe echipe, la juniori, CSS Unirea Iasi s-a clasat pe locul III, fiind devansata, in ordine, de CSS 5 Redis Bucuresti si Farul Constanta, dar inaintea unor cluburi de renume in domeniu, precum: Dinamo, Metrorex, Postavarul Brasov, Soimii Sibiu ori Electro Timisoara.
Dupa Balcaniada din mai, in septembrie vor avea loc finalele CN de seniori, in afara de Ionut Vizitiu (inca junior), clubul iesean participind la aceasta competitie cu Ovidiu Mihoc si Marius Luiuz. De semnalat ca actualul campion national, Ionut Vizitiu, este sprijinit financiar numai de catre Alin Luncasu, patronul SC "Livalin". " Deocamdata, sectia de culturism este una pilot, dar din septembrie, dupa cum ne-a spus directorul CSS Unirea, Viorel Hudac, va fi prinsa in programul scolar al acestei unitati de invatamint", ne-a mai informat antrenorul Gheorghe Hreapca. (Leonard CANANAU)

Comentarii