Cupa Romaniei pleaca in Giulesti

miercuri, 06 mai 1998, 23:00
2 MIN
 Cupa Romaniei pleaca in Giulesti

A marcat: Marinescu (’67-penalty)
Rapid: Lobont – Dulca, Stanciu, Rednic, Nanu – Bolohan, Marinescu, Bugeanu (’75-Bundea), Iftodi – Sumudica (’64-Maier), Pancu (’64-C. Popa). Antrenor: Mircea Lucescu.
Universitatea: Lung – Nastasie, Sandoi, Curt, Iordache – Cristescu (’62-Suciu), Trica, Vancea, Frasineanu (’70-Buia) – Lutu (’70-Cl. Niculescu), Ganea. Antrenor: Jos? R. Alesanco.
Cartonase galbene: Marinescu, Bugeanu, Stanciu, C. Popa, Maier / Nastasie (2), Vancea.
Cartonase rosii: Nastasie (’69 – doua cartonase galbene), Nanu (’73), Suciu (’73)
Au arbitrat: M. Lica (Constanta), P. Abrudan (Cluj) si N. Grigorescu (Timisoara).
Asteptata cu un deosebit interes, finala Cupei Romaniei avea sa fie destul de stearsa din punct de vedere spectacular, ambele echipe multumindu-se sa astepte un moment favorabil pentru a da lovitura de gratie. Daca ocaziile de poarta au fost extrem de rare, au abundat insa cartonasele de ambele culori, jucatorii celor doua echipe avind nervii incordati la maximum.
Chiar daca au avut mai mult controlul in prima repriza, rapidistii n-au gasit drumul spre poarta aparata de Tiberiu Lung decit spre final, in min. 41, atunci cind mingea prelungita cu capul de Marinescu l-a gasit pe Sumudica in pozitie excelenta, la 8 m de poarta, vol?-ul giulesteanului fiind respins miraculos de portarul oltean.
Pe aceleasi coordonate a debutat si partea a doua a jocului, in conditiile in care atacul oltean era aproape inexistent, cu un Lutu in lipsa totala de inspiratie si cu Ganea mai izolat ca oricind. Echilibrul se rupe insa in min. 67, atunci cind noul intrat, C. Popa, cade in careul oltean la o interventie conjugata Sandoi – Iordache. Penalty-ul acordat de centralul Marcel Lica va fi transformat de Marinescu.
Din pacate, desi mai era destul timp pentru egalare, craiovenii incep sa se precipite si Nastasie face al doilea fault de cartonas galben, fiind eliminat de pe teren. N-a fost ultimul moment tensionat, pentru ca, dupa doar patru minute, o altercatie Vancea – Maier genereaza un conflict general, care duce la eliminarea lui Nanu si a nou-intratului Suciu. In conditiile in care Sandoi & Co cauta egalarea cu disperare, contraatacurile rapidiste sint din ce in ce mai taioase, astfel ca incursiunile lui Maier si bara transversala cutremurata la sutul lui Iftodi sint ultimele faze ale finalei.
Aceasta victorie giulesteana a inchis practic drumul Universitatii spre o participare europeana. Oltenilor le ramine insa satisfactia ca pot fi numiti, fara nici o indoiala, campionii fair-play-ului.
Victoria Rapidului in finala Cupei Romaniei a rezolvat si ultima mare necunoscuta a acestei editii de campionat: Otelul Galati va cea de-a doua echipa romaneasca ce ne va reprezenta in Cupa UEFA. (Lucian M.)

Comentarii