Daca e marti, e Clujul

luni, 08 august 2005, 23:00
2 MIN
 Daca e marti, e Clujul

Asa cum ne-am obisnuit, marti este zi de foc pentru fotbalistii de la CFR Cluj care vor face, astazi, penultimul asalt catre Cupa UEFA, intilnind, intr-una dintre cele trei finale ale Cupei UEFA Intertoto, formatia franceza AS Lens. Dorinel Munteanu, antrenorul-jucator al formatiei clujene, ar fi dorit ca adversar in ultima finala formatia la care a activat, WfL Wolfsburg, dar francezii au cistigat clar disputa cu nemtii cu 4-0, dupa 0-0 in tur. Sigur ca Dorinel si-a exprimat aceasta dorinta ca un prilej de razbunare, ultimele sale doua sezoane la Wolfsburg fiind nu prea fericite, dar n-ar fi exclus sa fie si altceva la mijloc. Tehnicianul echipei Rennes, Ladislau B?l?ni, un foarte bun cunoscator al fotbalului galic, a avertizat, inainte de semifinale, ca este de preferat ca adversar Wolfsburg, deoarece formatia franceza este foarte puternica, in ciuda faptului ca a terminat doar pe locul VII in campionatul francez, in urma lui St. Etienne, echipa eliminata de feroviari in sferturi. Lens, formatie antrenata de Francis Gillon (care l-a inlocuit pe Joel Muller, tehnicianul de care se leaga cele mai mari succese ale echipei), a pierdut in prima etapa cu 0-2 la Nantes, dar a invins cu acelasi scor, pe teren propriu pe Olympique Marseille, permitindu-si sa rateze si un penalty, executat de Jerome Leroy, jucator cunoscut in tara noastra prin evolutiile sale cu PSG in partidele cu Rapid si FC National. Seydou Keita si Vitorino Hilton au fost autorii celor doua goluri ale invingatorilor.
Pentru partida de la Cluj, Lens nu va putea beneficia de serviciile fundasului Benoit Assou-Ekotto si ale mijlocasului Alou Diarra, ei urmind a fi inlocuiti cu Yoann Lachor si Patrick Barul. Antrenorul formatiei RC Lens, Francis Gillot, a declarat ca francezii au venit la Cluj?cu gindul de a face un pas important spre cistigarea Cupei UEFA Intertoto, performanta ce ar asigura echipei?pe care o pregateste?calificarea in Cupa UEFA. „CFR are doi atacanti interesanti, care pot fi pusi in valoare de Dorinel Munteanu. Il cunosc pe Munteanu, este un jucator si un antrenor bun”, a declarat Gillot, fost coechipier la Lens cu actualul selectioner al Romaniei, Victor Piturca, si cu fostul international Tudorel Stoica.
In ceea ce priveste formatia clujeana, este importanta reintrarea lui Dorinel Munteanu in primul 11, ca jucator, un factor mobilizator de netagaduit in rindul feroviarilor. Desi nu ne-am dori ca formatia de pe Gruia sa se inece tocmai inaintea ultimului obstacol, trebuie sa spunem cinstit si lautareste ca Lens este favorita. Dar a fost CFR, oare, favorita, in intilnirile cu Bilbao si St. Etienne?
Partida va incepe la ora 17,00, va fi condusa de o brigada poloneza, cu Grzegorz Gilewski la centru, Slawomir Stempniewski si Maciej Wierzboswki la linii si va fi transmisa, in direct, de Pro TV. (GIN)

Comentarii