Dar cu banii, cum ramine?

vineri, 24 noiembrie 2000, 00:00
2 MIN
 Dar cu banii, cum ramine?

Asadar, o noua sedinta a Consiliului de Administratie a detensionat atmosfera din sinul gruparii din Copou. Din nou s-au spus vorbe frumoase, iarasi s-au facut promisiuni de lupta pina la capat. Ca la primul esec ele vor fi imediat uitate, este o alta mincare de peste, asa ca fraza aceasta poate fi pusa in paranteza.
Concret, s-a stabilit ca imediat ce cortina va cadea asupra turului sa se demareze o campanie de intrare in normalitate din punct de vedere al organizarii si al lotului de jucatori. S-au pomenit destule nume de jucatori care vor fi adusi la Poli (citiva si-au dat acceptul sa vina sa lupte pentru salvarea lui Poli, daca li se vor asigura conditii financiare), s-au enuntat fel de fel de idei, ce mai, totul pare de un roz aprins. Nimic nu s-a pomenit insa de principalul element care pune in miscare orice activtate in ziua de astazi: banul. Mai ales in fotbal, orice intentie, cit de frumoasa ar fi nu se poate transpune in practica fara a se umbla la buzunare.
La ora actuala, Poli se tot zbate in aceeasi deruta financiara, promisiunile de aparitie a unui buget clar fiind iarasi simple vorbe in vint. De anul viitor, se va conta sigur doar pe circa 300 de milioane de lei lunar, o suma infima in comparatie cu obiectivul propus, de evitare a retrogradarii, mai ales daca tinem cont de situatia critica din clasament. Critica, dar nu imposibila. Mai multe voci au si avansat ideea ca, pentru a se salva, Poli ar trebui sa conteze in returul viitor pe minimum 3 miliarde de lei. Cam de aici ar trebui sa se porneasca orice calcule privind continuarea luptei de mentinere in esalonul secund.
Oricum, dupa ce va cadea cortina turului, va mai fi timp destul pentru calcule si pentru despicarea firului in patru. Pina atunci insa, capitala este partida de miine cu Juventus Bucuresti, doar un succes in acest meci mai silind lumea la a mai face calcule in privinta viitorului in B a "alb-albasttrilor". (Ovidiu MINEA)

Comentarii