Dati-le banii!

joi, 12 mai 2005, 23:00
2 MIN
 Dati-le banii!

Parcursul bun al lui Poli Unirea in ultima perioada a dat peste cap calculele conducerii. In sinul lotului au aparut muguri de scandal legat de faptul ca nivelul datoriilor creste de la o zi la alta, mai multi fotbalisti, ce au dorit sa-si pastreze anonimatul, exprimindu-si nemultumirea in acest sens. Lucrul este recunoscut si de directorul economic, Neculai Ciulu, care a recunoscut ca nivelul restantelor contractuale fata de fotbalisti a atins un nivel consistent: „Blocarea conturilor ne-a creat dificultati serioase. Restantele contractuale pe lunile martie si aprilie se ridica la peste doua miliarde de lei”.
In conditiile in care nu si-au incasat banii din contracte, fotbalistii lui Poli s-au bazat pe primele de joc. Insa, cu exceptia celor 500 $ primiti ca urmare a remizei cu Steaua, si a celor 200 $ incasati de la Daniel Pancu dupa succesul cu Otelul Galati, si aici lucrurile au fost imobile. Alibiul conducerii este dat de faptul ca in meciurile cu Pitestiul, Farul, Sportul si Otelul s-au obtinut doar 5 puncte, unul mai putin decit baremul stabilit pentru acordarea primelor. „Daca luau 6 puncte, le plateam pe loc. Asa, isi vor primi banii retroactiv, in momentul in care vom fi siguri ca nu vom retrograda”, a spus presedintele Marius Stan. Reamintim ca astfel de aminari au devenit o obisnuinta la Poli in ultimii ani, pina si primele de promovare in divizia A fiind platite cu mari intirzieri si, in unele cazuri, cu diminuari.
Umratorul „pachet” pentru fotbalistii lui Poli a inceput la Cluj si cuprinde meciurile pe care iesenii le vor disputa incepind de simbata, intr-un interval de 8 zile: cu FC National, la Bacau, miercurea viitoare si acasa, cu Brasovul, la finele saptaminii urmatoare. Pragul pentru incasarea pe loc (cel putin teoretic!) a 800 $ de jucator este acumularea a 6 puncte.
Pentru sezonul viitor, Poli are la dispozitie o solutie simpla pentru asigurarea unui buget mai consistent: clasarea pe un loc cit mai avansat in divizia A, pozitie care sa aduca o suma mai consistenta din drepturile de televizare. „Campioana incaseaza peste 800 000 $ iar o nou-promovata circa 140 000 $. Daca ne clasam undeva in jurul locului 10, putem conta anul viitor pe circa 300 000 $, o suma destul de importanta pentru nivelul nostru” a spus Ciulu, ce era foarte optimist in privinta incheierii campionatului pe o pozitie la mijlocul clasamentului: „Am si pariat 1000 $ pe faptul ca terminam pe locul 8”. (Ovidiu MINEA)

Comentarii