Debut favorabil pentru handbalistii ieseni

duminică, 12 septembrie 1999, 23:00
2 MIN
 Debut favorabil pentru handbalistii ieseni

Politehnica Nena – Inspet Acip Ploiesti 25-22 (13-11) in prima etapa a Diviziei A de handbal masculin
Poli Nena: Pralea, Agrigoroaie – Timofte 7, Ciocoiu 7, Adam 4, Chirila 3, Massari 3, Onuta 1, Zepciuc, Halauca.
Inspet: Carabulea, Gherlan – Margarit 5, Gheorghe 4, M. Ghizdavescu 4, B. Belghiru 3, S. Belghiru 3, G. Ghizdavescu 3.
Aruncari de la 7 m: 6/4-6/4. Eliminari: 9-5.
Debutul handbalistilor de la Politehnica Nena in acest sezon s-a finalizat cu un succes, victoria obtinuta simbata, in fata unei contracandidate la promovare, insemnind un pas mare spre realizarea obiectivului propus. Desi tracul inceputului de campionat s-a simtit in joc, gazdele au reusit sa ofere motive de satisfactie destul de putinilor spectatori dar si sponsorilor. Aflat la Suceava, alaturi de echipa de rugby ieseana, prima lui dragoste, managerul firmei Nena, Petrica Vieru, a tinut insa legatura telefonica cu directorul economic al firmei, care i-a putut astfel confirma startul cu dreptul facut de echipa antrenata de Costel Schender si Tiberiu Daian. Jocul in sine incepe net favorabil gazdelor, care se apara bine si fructifica trei contraatacuri consecutive. Ploiestenii resimt socul si refac tabela in min. 13, cind conduc cu 6-4. Se joaca tare, eliminarile curg pe banda rulanta, astfel ca egalitatile sint consemnate pina spre finalul reprizei, atunci cind Timofte si Ciocoiu reusesc sa-si duca echipa cu avantaj la vestiare. Montati la pauza, iesenii revin mai hotariti pe teren si reusesc sa pastreze avansul si uneori chiar sa-l mareasca la cinci goluri, asa cum a fost cazul in min. 46 (21-16). Cu o aparare bine coordonata de Zepciuc, cu interventii de efect ale portarului Agrigoroaie, gazdele au profitat de multe mingi, o buna parte din ele fiind insa irosite pe semicerc. De remarcat ar mai fi evolutia lui Timofte, cel mai bun marcator de pe teren, atit de pe extrema, cit si dupa aparitii pe semicerc in zona centrala. "A fost greu, asa cum am anticipat, tracul debutului fiind resimtit. In plus am intilnit un adversar cu jucatori experimentati, o contracandidata la promovare." – a declarat antrenorul C. Schender la final. Pentru gazde, victoria de simbata a insemnat si un alt motiv de satisfactie, ei incasind dupa joc primele salarii din partea sponsorilor.
Celelalte rezultate ale primei etape: HC Moldosin Vaslui – Petrolul Teleajen 30-21, Cimentul Medgidia – Romvag Caracal 35-20; Nitramonia Fagaras – CSU Rapid Galati 19-21, Flacara Moreni – Ambro Suceava 24-20, HC Sighisoara a stat deoarece Precizia Sacele s-a retras din competitie.
Etapa viitoare, a 2-a (18 sept.): Petrolul Teleajen – HC Sighisoara; CSU Rapid Galati – Flacara Moreni; Inspet Acip Ploiesti – Nitramonia Fagaras; Romvag Caracal – Politehnica Nena Iasi; HC Moldosin Vaslui – Cimentul Medgidia. Ambro Suceava sta. (Lucian M.)

Comentarii