Debut favorabil

vineri, 28 mai 2010, 22:03
2 MIN
 Debut favorabil

Inceput ieri la Miercurea Ciuc, turneul semifinal al esalonului secund de baschet masculin a consemnat o victorie la debut pentru Politehnica Iasi, care a trecut de fosta colega de serie, CSU Galati. Chiar daca succesul pare lejer, baietii lui Costel Moscalu au avut din nou sincope in evolutie si au plecat cu deficit minim la vestiare. "Am inceput bine insa accidentarea usoara a lui Hurjui din finalul primului sfert a bulversat lucrurile. Ne-am revenit si am facut diferenta in partea a doua.", a spus la final tehnicianul echipei care a avut initiativa in prima parte apoi a cedat din control. Mai mult, in sfertul secund Politehnica n-a marcat decit un singur punct in primele cinci minute si galatenii au preluat conducerea (maxim 24-29 in min. 15) intr-o perioada in care s-au facut multe erori, s-a ratat mult iar Manache si Fl. Moscalu au bombardat fara succes de la distanta. Abia din min. 25 (scor 46-45) Politehnica a preluat conducerea si n-a mai lasat-o din mina. Nicolae n-a avut procentaje grozave insa a fost cel mai bun recuperator (13), Fl. Moscalu a fost din nou la capatul multor actiuni in vreme ce prestatii bune au consemnat Hurjui si mai ales Huludet pentru echipa care pina la urma nu mai beneficiaza la Miercurea Ciuc de serviciile veteranului Nanescu. Pentru Politehnica au evoluat Fl. Moscalu (21 puncte, 2×3), Hurjui (16, 4×3), Huludet (16, 1×3), Nicolae (15, 1×3), Moldovanu (5), Anghel (5), Pintilie (2), Manache (2), Chidiu, Dobrincu si Onose.

In celalalt meci al zilei gazdele de la CSS BC Miercurea Ciuc  au trecut de Athletic Constanta cu 81-80, dupa o partida de infarct. Desi au avut 19 puncte avans la pauza, harghitenii au cedat teren si s-au vazut egalati cind mai erau 35 de secunde de joc (scor 79-79). Finalul a fost un duel la linia aruncarilor libere intre doi jucatori cu experienta multa in Divizia A, Attila Vajda (23 de puncte) si constanteanul Dan Raducanu (35 de puncte). Daca primul a marcat ambele incercari, Raducanu a irosit una si o data cu ea sansa de a duce meciul in prelungiri cind mai erau trei secunde de jucat.

Turneul de la M. Ciuc continua astazi cu partidele Iasi – Miercurea. Ciuc si Galati – Constanta iar miine cu intilnirile Iasi – Constanta si Miercurea Ciuc – Galati. Doar primele doua clasate vor obtine calificarea la turneul final din iunie.

In cealalta serie semifinala disputata in capitala, ieri s-au jucat partidele: Granitul Bucuresti – CSS Bega Timisoara 62-49 si Rapid Bucuresti – CSS Giurgiu 79-57.

Comentarii