Debut pe semicerc cu Ungaria

vineri, 11 decembrie 1998, 00:00
2 MIN
 Debut pe semicerc cu Ungaria

Echipa nationala de handbal-senioare a Romaniei a plecat la CE din Olanda
Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a plecat miercuri spre Amsterdam, unde va participa, incepind de astazi si pina pe 20 decembrie, la Campionatul European.
Antrenorul lotului national, Remus Draganescu, are la dispozitie urmatoarele jucatoare: Cristina Dogaru, Ramona Mihalache, Luminita Hutupan (portari), Alina Dobrin, Marinela Patru, Victorina Bora, Simona Stanciu, Ana-Maria Stetz, Mihaela Bobocea, Elena Iorgu, Carmen Amariei, Simona Gogirla, Narcisa Lecusanu, Maria Radoi, Cristina Mihai, Steluta Lazar (jucatoare de cimp). "Stranierele" lotului sint Bobocea, Gogirla (Electa Ljubljana), Lecusanu (Borussia Dortmund) si Mihai (Vasas Budapesta), celelalte jucatoare provenind de la Oltchim (6), Rapid (2), Dorobantul Ploiesti (2), Hidrotehnica Constanta (1) si Universitatea Cluj (1). Remus Draganescu va fi ajutat la aceste Europene de secunzii Dinu Cojocaru si Mariana Tirca.
Echipa Romaniei, care face parte din grupa A, urmeaza sa dispute astazi, de la ora 16.00, primul meci in compania reprezentativei Ungariei, vicecampioana mondiala din 1995. Partida va fi transmisa in direct pe TVR 1. Din aceeasi grupa mai fac parte selectionatele Austriei, Ucrainei, Olandei si Germaniei. Romania va disputa celelalte meciuri din cadrul grupei dupa urmatorul program: cu Austria pe 13 decembrie, la ora 17.00; cu Ucraina pe 14 decembrie, la ora 19.30; cu Olanda pe 15 decembrie, la ora 18.00; cu Germania pe 17 decembrie, la ora 18.00. Din grupa B fac parte reprezentativele Danemarcei, Norvegiei, Poloniei, Macedoniei, Spaniei si Rusiei. Primele doua clasate din fiecare grupa isi vor disputa semifinalele "in crucis", pe 19 decembrie, celelalte echipe urmind sa evolueze in meciurile pentru clasament. Finalele pentru locurile 1-2 si respectiv 3-4 se vor disputa pe 20 decembrie, la Amsterdam.
La Campionatul European din 1996 s-a impus Danemarca, echipa care a cistigat titlul olimpic in acelasi an si pe cel mondial in 1997. Vicecampioana continentala in urma cu patru ani a fost Norvegia, iar echipa Romaniei a ocupat atunci locul 5. La Mondialele de anul trecut, Danemarca a fost acompaniata pe podium de Norvegia si Germania, iar romancele au ocupat locul 12. (Ion C.)

Comentarii