Dictatura fara frontiere

joi, 05 martie 2009, 21:47
2 MIN
 Dictatura fara frontiere

Antrenorul Cosmin Olaroiu a confirmat incidentele care au avut loc inaintea partidei Al-Hilal – Al-Shabbab intre fortele de politie si suporterii echipei din Riyadh, mentionind ca nu va asista la meci deoarece interzicerea steagului Romaniei pe stadion este o jignire pentru el. "E o situatie incredibila aici. Unii suporteri au reusit sa aduca la stadion steagul Romaniei, insa in momentul in care l-au fluturat linga un steag al Arabiei Saudite, politistii au intrat peste ei si i-au batut cu bestialitate! Am fost socat cind am auzit ce se intimpla! Tocmai de aceea, nici nu ma duc la stadion pentru meciul cu Al Shabab. Ma duc direct acasa pentru ca interzicerea steagului Romaniei pe un stadion din Riad este o jignire pentru mine si pentru tara mea", a spus Olaroiu. Politia din Arabia Saudita a stabilit mai multe puncte de control in drumul spre stadionul "King Fahad" pentru a-i impiedica pe suporterii formatiei Al-Hilal, care doresc sa asiste la partida cu Al-Shabab, sa intre cu tricouri si steaguri ale Romaniei acestea fiind confiscate. "Oamenii sint pur si simplu dezbracati de orice tricou galben, nu numai de cele cu insemnele Romaniei", a povestit un suporter, care a mai relatat ca, in unele locuri, au existat ciocniri intre fani si fortele de ordine.

Cosmin Olaroiu a fost demis din functia de antrenor al celor de la Al-Hilal dupa finala Cupei „Coroanei Printului" cistigata in fata celor de la Al-Shabab pe motiv ca s-a luat la harta cu politistii, si-a aruncat tricoul de campion pe care era poza printului mostenitor si nu a participat la festivitatea de premiere. Ministerul Informatilor din Arabia Saudita a trimis, luni, un fax tuturor redactiilor prin care anunta ca este interzisa publicarea oricarui articol despre antrenorul roman Cosmin Olaroiu, dupa incidentul petrecut, saptamina trecuta, in finala Cupei Coroanei Printului.

Al Hilal, condusa de pe margine de secundul Catalin Necula, a remizat aseara, in campionat cu Al Shabbab, scor 1-1. Radoi a fost eliminat la scorul de 1-0 pentru adversari, in min. 89. (MEDIAFAX)

Comentarii