Dilema mare pentru FC Arges

vineri, 10 aprilie 1998, 23:00
2 MIN
 Dilema mare pentru FC Arges

Incepind de astazi, pina la incheierea campionatului mai sint sase etape si, conform, regulamentului LPF, toate meciurile vor incepe la aceeasi ora. Etapa a 29-a programeaza astazi, de la ora 16, noua partide interesante.
FC Arges – Steaua (in tur, 1-3). Joc cu cutitele pe masa, rezultatul egal nemultumind nici una dintre echipe. Paradoxal, o infringere a pitestenilor le poate creste, pe de-o parte, sansele la Cupa UEFA. Daca Steaua devine campioana, iar Rapidul cistiga Cupa, echipa clasata pe locul IV are acces in cea de-a treia competitie europeana. Totusi, chiar si pentru locul al patrulea, argesenii au nevoie de puncte… Interesanta pare declaratia vicepresedintelui argesean, Razvan Tunaru: " Noi vrem sa cistigam, dar nu stiu cit ne poate ajuta sau incurca un astfel de rezultat!" De la militari lipseste axul central al apararii, Rachita – Matei (ambii, suspendati).
Rapid – Otelul Galati (in tur, 0-1) . Acum citeva luni, meciul acesta ar fi fost un derby de zile mari, stiut fiind ca galatenii au mai facut figuri in Giulesti. Se pare insa ca otelarii sint intr-o pronuntata cadere libera. La giulesteni absenteaza, in continuare, Danut Lupu.
Universitatea Craiova – FC National (in tur, 2-3): Cu toata ascensiunea din ultima vreme a echipei din Banie, meciul cu bancarii nu va fi o simpla formalitate. National rivneste la Cupa UEFA, iar virful Radu Niculescu se afla intr-o forma teribila. Cu siguranta, staff-ul bancar va urmari, cu atentie, si meciul de la Pitesti, acolo unde, o victorie stelista va fi mana cereasca!
Dinamo Bucuresti – Jiul Petrosani (in tur, 5-2): Dinamo va cistiga, fara indoiala, dar victoria va avea putina importanta, chiar si pentru Cornel Dinu, antrenorul sui-generis al echipei.
Foresta Falticeni – CSM Resita (in tur, 0-2): Bucovinenii au scapat ca prin urechile acului de depunctarea care i-ar fi trimis fara drept de apel in Divizia B. In concluzie, ne asteptam la un autentic iures ofensiv asupra echipei lui Silviu Stanescu, antrenor arhicunoscut in cetatea lui Stefan….
FCM Bacau – Ceahlaul Piatra-Neamt (in tur, 0-1): O victorie in fata nemtenilor ar insemna salvarea pentru bacauani. Credem ca nemtenii nu au sanse prea mari in acest joc.
Farul Constanta – Sportul Studentesc (in tur, 0-4): Ca si in meciul precedent, se poate consemna si aici salvarea gazdelor. Sarcina constantenilor pare mult mai usoara, daca avem in vedere statutul de condamnata a echipei din Regie.
Petrolul Ploiesti – Gloria Bistrita (in tur, 1-2). Ar cam fi cazul pentru ploiesteni si de o victorie pe teren propriu, daca nu cumva Jean Padureanu nu vrea sa-si intregeasca opera de caritate in favoarea Chindiei. Antrenorul bistritean Cirstea vrea sa introduca in echipa intreaga legiune prahoveana din lot: Balaceanu, Leahu si Zmoleanu. Iar acestia nu uita ca au plecat in suturi de la Ploiesti.
Chindia Tirgoviste – Universitatea Cluj (in tur, 1-1): Anul trecut, clujenii au venit in urbea Vacarestilor cu o echipa de juniori si au smuls un egal. Acum, lupta pentru puncte este mult mai aspra, desi nici atunci nu s-a jucat de pamplezir. (Nic. G)

Comentarii