Dinamo asteapta provincia

marți, 06 aprilie 2004, 23:00
2 MIN
 Dinamo asteapta provincia

Desi se spune ca intre cele trei mari cluburi europene si restul plebei din fotbalul romanesc exista diferente astrale, editia din acest an a Cupei Romaniei pare a contrazice acest lucru. Doi dintre monstrii sacri au parasit competitia K.O. cu coada intre vine: Steaua, eliminata de Petrolul si Rapid, de catre Otelul Galati.
A mai ramas doar Dinamo, echipa condamnata sa cistige Cupa, desi, dupa „bombele” enuntate mai sus ar trebui sa fim mai circumspecti. Pe de alta parte, echipa din Soseaua Stefan cel Mare s-a cam specializat in cistigarea Cupei, trei din ultimele patru editii, revenindu-i. Mai interesante decit succesul sau esecul „haitei” lui Andone sint reverberatiile europene din acest an ale Cupei Romaniei, eventuala adversara a lui Dinamo din finala putind ajunge pe tabloul Cupei UEFA, in cazul in care „ciinii” isi adjudeca trofeul. Privind din acest punct de vedere, meciul de la Bistrita, dintre Gloria si Otelul, se arata a fi derbiul acestei zile, desi, in campionat un asemenea meci n-ar suscita cine stie ce patimi. Aceasta si pentru ca FC Arges, echipa chinuita de gindul retrogradarii, nu prea da semne ca ar dori sa arunce in aer gruparea dinamovista. Antrenorul Ion Moldovan (fost jucator si antrenor al lui Dinamo) a declarat, de altfel, cu putin timp in urma, ca va folosi in partida de la Pitesti o serie larga de rezerve, pentru a le da si acestora sanse sa se afirme, dupa ce s-au tot plins ca nu sint utilizati. Mai degraba, opinam ca tehnicianul numit „comisarul” se gindeste sa menajeze o serie de titulari pentru dificila partida de simbata de la Piatra Neamt, cu Ceahlaul.
Dar, oare, celelalte doua echipe sint interesate de Cupa Romania si de reprezentare europeana? Raspunsul il vom primi de la Bistrita si Galati, in cele doua manse. Gloria are si ea emotii in legatura cu raminerea in Divizia A, dar emotiile acestea sint mai molcome, asa cum ii sta bine unui ardelean de talia lui Jean Padureanu, artizan al miscarilor sahistice de pe tabla Diviziei A. Probabil ca si ambitiile sint la fel de molcome, la acest capitol avantajul fiind de partea galatenilor si al antrenorului lor, Sorin Cirtu. Acesta, ejectat de la Craiova, ar vrea sa demonstreze oltenilor lui de bastina, cum si in ce masura se poate face performanta si in provincie. Ramine de vazut daca va si reusi. (Nic. G)

Comentarii