Dinamo va fi lider de toamna

luni, 14 decembrie 1998, 00:00
2 MIN
 Dinamo va fi lider de toamna

Simbata, 12 decembrie, campionatul primei divizii masculine de baschet a programat etapa a 19-a. Cum partida iesenilor de la Politehnica Moldrom cu CSU Astral Sibiu a fost aminata probabil pentru la primavara, nu ne ramine decit sa va prezentam celelalte rezultate. La Bucuresti, campioana Dinamo a invins extrem de clar pe Univ. Carbochim Cluj, intr-o partida in care vedeta a fost noua achizitie, iugoslavul Markovic (24 de puncte). Cu acest succces, indiferent de ce se mai intimpla in ultimele doua etape, Dinamo va termina anul in postura de lider. Tot in Capitala, SOCED a invins Elba dupa o evolutie excelenta in repriza secunda, in conditiile in care banatenii au condus la pauza cu 36-34. In echipa constructorilor a debutat fostul ploiestean Horia Paun, care a renuntat la banca tehnica a BRD-ului si a revenit pe teren dupa o absenta de citeva luni (din cauza unei accidentari). In fine, la Tg. Mures, Steaua a obtinut prima victorie in grupa 1-8 in fata echipei antrenate de K. Takacs si P. Magurean, care, prin acest esec, a anulat victoria obtinuta miercuri la Timisoara. In grupa a doua valorica gazdele au profitat in corpore de avantajul terenului propriu si au terminat victorioase.
Rezultatele etapei: SOCED Bucuresti – Univ. Elba Timisoara 72-50; Dinamo Bucuresti – Univ. Carbochim Cluj 72-54; Herlitz Mobex Tg. Mures – Steaua Bucuresti 74-79; Politehnica Moldrom Iasi – CSU Astral Sibiu (aminata) (grupa 1-8); Romradiatoare Brasov – Sportul Studentesc Bucuresti 77-76; Rapid Epson Bucuresti – Univ. ISA Pitesti 87-72; Metropola Bucuresti – UT Sanex Cluj 67-56; BRD Ploiesti – West Petrom Arad 70-56 (s-a disputat pe 18 noiembrie) (grupa 9-16). Ieri, intr-o partida ce conteaza pentru etapa a 21-a (din 22 decembrie), Sportul Studentesc Bucuresti a invins pe UT Sanex Cluj cu 63-39.
Etapa viitoare, a 20-a (simbata, 19 decembrie): Politehnica Moldrom – Dinamo; CSU Astral – Elba; Steaua – SOCED; "U" Carbochim – Herlitz Mobex; (grupa 1-8); West Petrom – Sportul Studentesc; BRD – Rapid Epson; UT Sanex – Romradiatoare; "U" ISA Pitesti – Metropola. (Lucian M.)

Comentarii