Doar in Europa League

Subtitlu

joi, 10 decembrie 2009, 00:10
4 MIN
 Doar in Europa League

Stuttgart: Lehmann – Celozzi, Tasci, Delpierre, Boka – Gebhart, Träsch, Khedira (’59 – Kuzmanovic), Hleb (’55 – Rudy) – Marica (’82 – Cacau), Pogrebniak.  Antrenor: Christian Gross

Unirea: Arlauskis – Bordeanu, Fernandes, Mehmedovic, Brandan – Apostol (’85 – Todoran), Paduretu – Semedo, Onofras (’46 – Varga), Balan (’61 – Rusescu) – Bilasco. Antrenor: Dan Petrescu.  

Arbitri: Viktor Kassai – Gabor Erös, Tibor Vamos (Ungaria).

Cartonase galbene: Bilasco, Apostol, Brandan.

1-0, min.5: Marica marcheaza cu capul, din centrarea de pe dreapta a lui Khedira.

2-0, min. 8: Träsch scapa singur si suteaza la coltul lung de la marginea interioara a careului.

3-0, min. 11: Pogrebniak trece printre aparatorii romani si inscrie pe linga Arlauskis.

3-1, min. 46: Semedo recupereaza o minge de la Boka, patrunde in careu si inscrie.

Pentru o echipa care a uimit Europa tocmai prin modul in care stie sa impinzeasca mijlocul terenului cu retele de sirma ghimpata, scorul de 3-0 inregistrat in min. 10 si oleaca pare neverosimil. Absenta lui Maftei (suspendat) ar fi putut fi acoperita de Dan Petrescu, daca l-ar fi avut la dispozitie si pe Galamaz (care n-a putut fi recuperat), insa indisponibilitatea turnului de control din careul Unirii a fost o palitura in moalele capului pentru antrenorul roman, constrins sa schimbe sistemul. In baza lui Fernandes si Mehmetovic, slab sustinuti de Paduretu si Apostol, apararea s-a transformat intr-o retea de…  bulevarde pentru jucatorii gazda, care au inscris de trei ori in startul partidei. De partea cealalta, Christian Gross a aratat de ce a ajuns sa antreneze la Londra, nu la Chelsea, unde rivneste Dan Petrescu, ci la Tottenham. A pus in valoare jucatorii neglijati de demisul Markus Babbel, in frunte cu Khedira si Marica, a aplicat un presing necrutator la mijlocul terenului, anihilind orice tentativa de constructie a romanilor. Dupa golul lui Marica, vulpoiul din poarta germana, Jens Lehmann, a reusit sa-l blocheze in extremis pe Bilasco si la faza urmatoare, o minge pierduta de Semedo l-a pus in pozitie de gol pe Träsch. A urmat slalomul lui Pogrebniak in careul nostru si de atunci pina in finalul reprizei nu s-a vazut altceva decit un joc de posesie al nemtilor, pe fondul greselilor repetate ale romanilor.

Se pare ca la pauza, Dan Petrescu i-a indoctrinat pe elevii sai cu sloganul "Jucati fotbal!", ca tot Unirea n-avea ce pierde. "Bursucul" l-a introdus si pe Dacian Varga (surprinzator tinut pe banca), in locul absentului Onofras, a redimensionat sarcinile lui Semedo (remarcat doar prin gafe in prima parte) si portughezul a readus singele in venele uniristilor. Imediat, svabii s-au trezit din letargie, dar Arlauskis s-a remarcat in fata lui Khedira si Pogrebniak. Reinviatul Semedo a fost aproape de a-l pacali pe Lehmann, de partea cealalta o centrare periculoasa a lui Marica a fost respinsa in corner de Mehmedovic. Odata cu trecerea timpului, jocul Unirii s-a domolit, germanii au trecut la posesie si scorul a ramas neschimbat, desi campioana Romaniei a avut noroc la un sut in stilp al lui Gebhart si o lovitura de cap ratata de Pogrebniak.

Pina la urma urmei, Unirea Urziceni a depasit asteptarile in acest sezon de Liga Campionilor si insusi faptul ca a ajuns sa joace meci decisiv in ultima etapa pentru calificarea in optimi reprezinta o premiera pentru fotbalul romanesc. Unirea va juca in 16-imile Europa League, de unde poate avansa cu putina sansa. Si cu conditia ca primele minute ale partidei de la Stuttgart sa nu se mai repete.

In celalalt meci al grupei G, FC Sevilla a invins cu 1-0 pe Glasgow Rangers, golul fiind marcat de Kanouté, din penalty in min. 8. Sevilla si Stuttgart se califica in optimile Ligii Campionilor.

Clasamentul grupei G

1. Sevilla        6          4          1          1          11-4   13

2. Stuttgart     6          2          3          1          9-7     9

3. Unirea        6          2          2          2          8-8     8

4. Rangers     6          0          2          4          4-14   2

Rezultate inregistrate in celelalte grupe ale Ligii Campionilor

Grupa E: FC Liverpool – Fiorentina 1-2. Benayoun (’43) / Jørgensen (’63); Olympique Lyon – Debrecen 4-0. Gomis (’25), Bastos (’44), Pjanic (’59), Cissokho (’77).  Clasament: 1. Fiorentina – 15 p; 2. Lyon – 13 p; 3. Liverpool – 7 p; 4. Debrecen – 0 p.

Grupa F: Internazionale Milano – Rubin Kazan 2-0. Eto’o (’31), Balotelli (’64); Dinamo Kiev – Barcelona 1-2. Milevski (‘2) / Xavi (’33), Messi (’86). Clasament: 1. Barcelona – 11 p; 2. Inter – 9 p; 3. Rubin – 6 p; 4. Kiev – 5 p.

Grupa H: Olympiakos Pireu – Arsenal Londra 1-0. Leonardo (’47); Standard Liège – AZ Alkmaar 1-1. Bolat (’90^5) / Lens (’43). Clasament: 1. Arsenal – 13 p; 2. Olympiakos – 10 p; 3. Standard – 5 p; 4. Alkmaar – 4 p.

Comentarii