Dor de Galata

miercuri, 05 decembrie 2001, 00:00
2 MIN
 Dor de Galata

In sezonul trecut, ProTV ne rasfata cu transmisiile meciurilor din Liga Campionilor, ale echipei-minune de pe malul Bosforului. Erau, la echipa "Cim Bom-Bom", Mircea Lucescu si Gabi Balint, pe banca tehnica, iar cumnatii Gica Hagi si Gica Popescu in teren. Prezenta regulata a echipei baskanilor pe micul ecran a dus chiar la o saturatie a telespectatorilor, care, intr-un sondaj realizat de canalul amintit, nu si-au manifestat dorinta de a vedea toate meciurile Galatei, chit ca romanii de acolo erau apreciati si iubiti.
In acest an, din colonia romaneasca traditionala de la Stambul, a ramas doar Mircea Lucescu. Clubul a intrat intr-o criza financiara de proportii, Hagi s-a lasat de fotbal, iar o serie de mari vedete, ca Gica Popescu, Jardel, Fatih, Emre si altii au plecat spre tari mai calde. Si totusi, din pamint, din iarba verde, marele antrenor-constructor a plamadit o noua minune, cu Sergen, Umit Karan si Serkan, echipa care a ajuns in faza secunda a Ligii Campionilor, din grupa in care Lazio a spus "ne vedem la anu’". Dar, in acest an, telespectatorii romani, n-au putut urmari in direct nici un meci al echipei lui Lucescu si uite-asa, cum se facu, ca microbistii saturati de Emre si Umit anul trecut au inceput sa fie podiditi de un naprasnic dor de Galata.
Ei bine, dorul acesta va putea fi ostoit in aceasta seara, cind echipa lui Mircea Lucescu va fi supusa unei misiuni imposibile, pe "Nou Camp" in fata Barcelonei, in grupa B a Ligii. O sarcina cu atit mai dificila, cu cit Barça joaca in postura taurului ranit de picadori, dupa doua infringeri consecutive in campionat, cu Bilbao si Alaves. S-ar zice, daca am poza in optimisti vizavi de Lucescu, ca echipa din Istanbul, va juca rolul decisiv al matadorului. Numai ca Barça e tare de tot, si in ciuda piscaturilor lui Urzaiz si Begoña, vine in Liga Campionilor dupa o victorie la Liverpool.
Apropo de "cormorani", acestia vor incerca sa dreaga busuiocul ofilit in fata lui Kluivert, pe terenul Romei, echipa care a scos, in prima runda un egal norocos, chiar in fata Galatei, pe "Ali Sami Yen".
Interesante sint si meciurile programate in grupa A: pe "Old Trafford", Manchester United (o alta amatoare de dres busuioc, dupa 0-3 cu Chelsea!) va primi vizita lusitanilor de la Boavista, in timp ce Bayern se va deplasa la Nantes, unde va trebui sa fie atenta la… zvicnirile lui Viorel Moldovan. (Nic. G)

Comentarii