Duckadam din Sevilla

miercuri, 16 mai 2007, 23:56
2 MIN
 Duckadam din Sevilla

Sevilla: Palop – Alves, Navarro, Dragutinovic, Puerta – Marti, Poulsen, Adriano (’76 – Renato) – Kanouté, Maresca (’46 – Navas), L. Fabiano (‘ 64 – Kerjakov). Antrenor: Juande Ramos.
Espanyol: Iraizoz – Zabaleta, Jarque, Torrejon, David Garcia – Rufete (’56 – Pandiani), Moises, De La Peña (’87 – Jonatas), Riera – L. Garcia, Tamudo (’73 – Lacruz). Antrenor: Ernesto Valverde.
Arbitru: Massimo Busacca (Elvetia)
Cartonase galbene: Fabiano, Kanouté, Puerta / Moises (2)
Cartonase rosii: Moises (’68)
1-0, min. 18: Adriano a primit o minge lunga din degajarea lui Palop, l-a pierdut pe drum pe Zabaleta, a sprintat pe partea stinga si l-a executat din careu pe portarul catalan.
1-1, min. 29: faza aproximativ simetrica: actiune pe stinga a lui Riera, dribling asupra lui Alves, finalizarea fiind diferita: sut napraznic din 16 m.
2-1, min. 104: Navas a centrat printre picioarele lui David, si Kanouté a reluat din apropiere.
2-2, min. 115: Jonatas, sut prin surprindere de la 16 metri, usor deviat de Poulsen
Din momentul ce a ratat finala Ligii Campionilor, se pare ca, la momentul actual, "Primera Division" nu este cel mai puternic campionat din Europa. Dar este, cu siguranta, cel mai spectaculos si au demonstrat aceasta pe deplin, "plebeii" de la Espanyol si Sevilla, in dorul "patricienilor", Real si Barcelona. Cupa-cenusareasa a avut o finala de zile mari, in care a doua echipa a Catalunyei (locul XII in "La Liga") n-a fost cu nimic mai prejos decit Regina Andaluciei, care se bate de la egal la egal cu cei doi granzi ai Spaniei, O prima repriza jucata deschis, cu combinatii frumoase, reusitele fiind determinate de forma excelenta a jucatorilor de banda stinga. Repriza secunda a inceput la fel de fulminat, cu posesie din partea catalanilor, Sevilla asteptind ca acestia sa termine benzina. Eliminarea lui
Moises (provocata inteligent si perfid de Kerjakov) n-a decis meciul, care a ajuns in prelungiri, iar cerbicia lui Espanyol a fost infrinta de golul simplu marcat de Kanouté, numai ca o tira de noroc a ajutat echipa din Barcelona sa ajunga si la "loterie". N-a fost nici o loterie, pentru ca providenta s-a numit portarul sevillan Andrès Palop, care a aparat suturile lui Luis Garcia, Jonatas si Torrejon, in timp ce Daniel Alves (Sevilla) a trimis in inaltul cerului. Au transformat: Kanouté, Dragutinovic, Puerta, respectiv, Pandiani. Sevilla cistiga pentru a doua oara consecutiv Cupa UEFA, iar Espanyol, pierde a doua finala europeana jucata in intreaga istorie. (Nic G)

Comentarii