Englezii – in genunchi

miercuri, 15 octombrie 2003, 23:00
2 MIN
 Englezii – in genunchi

Steaua: Hamutovski – Radoi, Rachita, Mutica, P. Stoica – Fl. Dumitru, Paraschiv, Aliuta (’58 – Falemi), Bostina – Oprita (’72 – Dinita), Cl. Raducanu (’86 – Ogararu). Antrenor: Victor Piturca.
Southampton: Niemi – Dodd, M. Svensson, Lundekvam, Higginbotham – Telfer, Delap, A. Svensson, Marsden, Fernandes – Phillips, Beattie (’86 – Tessem). Antrenor: Gordon Strachan.
Arbitru: Stefan Johannesson (Suedia).
Nu a fost deloc usor meciul Stelei cu Southampton! Desi gazonul de pe Ghencea „a facut progrese”, terenul moale si ploaia marunta favoriza jocul englezilor, care, desi aveau nevoie de gol, s-au aparat uneori supranumeric mizind pe reusitele de contraatac ale „tunarilor” Phillips si Beattie. Nu e de mirare, deci ca marile ocazii ale primei reprize au apartinut englezilor: „capul” peste poarta al lui Phillips, dar mai ales, ratarea incredibila a aceluiasi atacant, intr-o faza in care portarul Hamutovski a respins providential, cu piciorul, din fata englezului aflat la sase metri de poarta (’45). Dinspre partea Stelei, Bostina s-a aflat aproape de gol, luftind ca un incepator, in min. 36, dupa pasa maiastra a lui Aliuta. Fara a practica un joc defensiv, militarii au incercat sa tina cit mai mult balonul, dar au fost incomodati de marcajul strict al elevilor lui Gordon Strachan. Repriza secunda, a inceput la fel de anost, iar Kevin Phillips ar fi putut razbuna ghinioanele din prima, daca Mirel Radoi, in min. 58, nu ar fi intervenit decisiv, deposedindu-l elegant pe fostul golgeter al „Premier League”. Introducerea lui Falemi in locul „play-maker-ului” Aliuta nu a fost in masura de a dinamiza jocul ofensiv al Stelei, in conditiile in care englezii incepeau sa se arate, din ce in ce mai des, in careul lui Hamutovski, Michael Svensson ratind si el o buna ocazie. Spre final, englezii se arata din ce in ce mai periculosi, in timp ce Steaua renunta la veleitatile ofensive (si asa putin aratate). Pe unul dintre atacurile disperate ale englezilor, s-a produs minunea: Bostina a recuperat mingea, l-a deschis excelent pe Dinita, acesta a centrat precis si Claudiu Raducanu a reluat in plasa de sub nasul fundasului Svensson. Finalul este incendiar, dar Piturca stie bine tactica temporizarii si Steaua se califica in turul II, in urma unui meci deloc spectaculos, dar in care romanii s-au aratat, pe ploaie, mai englezi decit englezii! (Nic. G)

Comentarii