Fara miza, dar cu valente de derby

duminică, 03 mai 1998, 23:00
3 MIN
 Fara miza, dar cu valente de derby

Poli Mecon: Pralea, Agrigoroaie – Onuta (5), Massari (2), Pascutoi (8), Bocan, Halauca, Iancu, Adam (2), Timofte (9), Chirila (5), Varvaruc (1). Antrenori: C. Schender, T. Daian.
Petrolul: Dumitru, Stoian – Grama (3), Gheorghe (9), Ionita (1), Curcan (7), Duta, Ghizdavescu (1), Florean (3), Tudor (3), Mihai. Antrenor: N. Olteanu.
Cu toate ca era ultima etapa a campionatului, iar rezultatul nu putea influenta in nici un fel ierarhia celor doi poli ai clasamentului, simbata, in Polivalenta ieseana, partida de handbal dintre Poli Mecon si Petrolul Teleajen nu a fost una de vacanta. Poate si datorita "tratamentului" la care au fost supusi iesenii in partida din tur, cind Petrolul a refuzat sa joace deoarece iesenii a intirziat la meci, dar si ambitiei etalata in joc de prahoveni, disputa de simbata a avut valentele unui derby. Perioadele in care iesenii s-au detasat net, chiar si la zece goluri diferenta, au alternat cu reveniri spectaculoase ale "gazarilor", ce s-au stins, de regula, undeva foarte aproape de limita unei egalitati.
Perioada de tatonare a durat pina la 10-8 pentru ieseni, scor la care atitudinea antrenorului prahovenilor, Nicolae Olteanu, i-a adus un avertisment. La o faza banala la centrul terenului, arbitrii au oferit mingea iesenilor, apreciind fault in atac, decizie ce l-a determinat pe tehnicianul Petrolului sa explodeze: "Mai bine plec sa beau o bere", se lamenta, printre altele, Nicolae Olteanu, cerind sprijinul publicului in acest litigiu. Bineinteles ca nu putea gasi intelegere la suporterii locali, apostrofarile venite din tribuna ambitionindu-l pe tehnicianul prahovean, stare transmisa elevilor sai si in teren.
Totusi, Timofte taie elanul ploiestenilor, inscriind de doua ori consecutiv (12-8), insa si oaspetii reduc din diferenta, prin Tudor. Apoi, Pascutoi joaca fotbal, oprind cu piciorul un contraatac periculos, dar tot iesenii inscriu, printr-o aruncare din plin fuleu a lui Onuta. Pina la pauza, Pralea mai apara o aruncare de la 7 m executata de Curcan, in timp ce ultima reusita a reprizei apartine prahoveanului Gheorghe.
Partea a doua a disputei debuteaza cu o reusita a extremei Florean, dar acesta paraseste terenul de joc in urmatoarea actiune ofensiva, cind, impins de la spate, s-a izbit cu capul de peretele din spatele portii iesenilor. Il razbuna Gheorghe, ce se inalta si inscrie printr-o aruncare de pe 9 m. Se anuleaza apoi un gol iesenilor, Massari calcind linia semicercului si, dupa bara lui Onuta, prahoveanul Grama inscrie, aducind Petrolul la doar un gol diferenta pe tabela de marcaj: 18-17 (min 35).
Eliminarea pentru 2 minute a lui Tudor ofera iesenilor desprinderea (20-17), la ultima reusita Timofte inscriind printr-o aruncare de pe extrema, mingea trecind milimetric pe linga capul portarului Dumitru. Pascutoi transforma o aruncare de la 7 m, dupa care portarul iesean Pralea are citeva interventii de efect, printre care si la patrunderea interului Gheorghe, care il invinge totusi ulterior, din aruncare de la 7m: 23-18. Onut si Chirila maresc avantajul iesenilor, mai ales ca Ionita, apoi si Tudor, sint eliminati pentru doua minute din joc. In poarta iesenilor intra Agrigoroaie, dar pasager, numai la o aruncare de la 7 m, transformata de acelasi Gheorghe. Insa, dupa o recuperare perfecta inscrie Pascutoi, pe tabela de marcaj inregistrindu-se acum o diferenta de zece goluri in favoarea iesenilor: 30-20.
Cel mai straniu gol al partidei a fost reusit de prahoveanul Tudor: cu spatele la poarta, faultat, acesta scapa mingea din mina, care, cu bolta, intra in plasa, peste portarul Pralea. Este rindul ieseanului Varvaruc sa se "odihneasca" 2 minute pe banca penalizatilor, perioada in care se remarca Tudor, mult mai insistent dupa reintrarea in joc, prahoveanului apartinindu-i si ultima reusita a partidei. (Leonard CANANAU)

Comentarii