Final de cantonament

joi, 29 iulie 2010, 22:58
3 MIN
 Final de cantonament

Politehnica Iasi a incheiat ieri stagiul de pregatire de la Cimpulung Moldovenesc cu un meci amical disputat cu Delta Tulcea. Cele doua colege de serie au remizat, 1-1 (0-0), intr-un meci derulat pe durata a doua reprize a cite 50 de minute fiecare. Iasul a deschis scorul prin Petcu, in minutul 55, dobrogenii egalind cinci minute mai tirziu. Poli a evoluat in formula Branet – Straut, Petcu, Costache, Eze – Birladeanu, Spiridon, Tincu, Cornea – Bilba, Palimaru, pe parcurs mai intrind Manea, Balan, Samson, Cuciula, Siminic, Herghelegiu, Cretu, Schiopu, Dirvaru, Tecsi, Ungureanu si Liuba. Informatiile au fost prezentate de ofiterul de presa al clubului.

La finalul partidei, Ionut Popa, antrenorul care a coordonat pregatirea Politehnicii, a tras concluziile primului stagiu de pregatire centralizata: "Din punct de vedere al programului propus, obiectivele au fost atinse. Cu riscul de a ma repeta, marea problema ramine calitatea lotului. Intarirea echipei cu cinci jucatori de valoare ramine prioritatea zero. Am primit asigurari ca situatia lui Munteanu va fi rezolvata, in sensul ca jucatorul va reveni la echipa, astfel ca ne-ar mai trebui inca doi mijlocasi si doi atacanti. Eu sper ca intr-o saptamina sa se rezolve lucrurile, altfel va fi imposibil sa atacam promovarea". Tehnicianul a mai anuntat ca a renuntat la Tecsi, Ungureanu, Dirvaru si Spiridon, iar Samson, Petcu si Liuba urmeaza sa mai primeasca o sansa. "Cei trei jucatori veniti de la Breaza au facut abia ieri primul joc mai bun al lor. In aceste conditii, am decis sa le mai dau o sansa, sa-i mai verific in testele de saptamina viitoare" a spus Popa, care a anuntat ca stagiul de pregatire din Austria a picat: "Din lipsa fondurilor, nu mai mergem in al doilea cantonament, din Austria. In atare conditii, am cerut conducerii sa-mi gaseasca adversari pentru a disputa cit mai multe jocuri amicale. In afara testului cu echipa din Botosani, care se va disputa joia viitoare, la Iasi, mai vreau sa mai jucam doua meciuri saptamina viitoare, marti si simbata". Jucatorii Politehnicii vor reveni la antrenamente luni, in Copou.

 

Nichita: "Sper ca pina luni lucrurile sa se clarifice"

Primarul Iasului, Gheorghe Nichita, presedintele de onoare al FC Politehnica, a anuntat ieri ca viitorul clubului din Copou ar putea fi clarificat pina la sfirsitul saptaminii: "In ultima perioada au avut loc mai multe intilniri intre actionarii clubului pentru a stabili care va fi viitorul Politehnicii. Actionarii care nu si-au onorat obligatiile sustin ca nu au facut acest lucru din cauza crizei economice. Daca acesti actionari isi onorau obligatiile, datoriile clubului erau acum doar de 1,3 milioane euro si nu de 3,3 milioane euro. Fie si numai cu restantele acestora pe anul in curs, de 800 000 de euro, situatia Politehnicii s-ar putea debloca. Actionarul majoritar, Mobilis, si Consiliul Local sint cu obligatiile la zi. I-am rugat pe toti cei care au o responsabilitate fata de club sa dea un raspuns vizavi de intentiile lor pina la sfirsitul saptaminii. Sper ca luni sa stim clar pe ce drum o va apuca echipa", a spus primarul.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii