Final in genunchi

luni, 13 octombrie 2008, 20:37
3 MIN
 Final in genunchi

Poli-National: Stefanescu (7, 1×3), Causan (4), Nitulescu (21), Panait (24) si Lazar (8) apoi Santa (3) si Birsan.

Rapid: Scarlat (22, 5×3), Voinea (21, 5×3), Bagiu (7, 1×3), Nacu (17) si Perta (6) apoi Panasiuc (10), Ene (3), Constantin si Kursievich.

Cu atuul moral al succesului de exact acelasi nivel obtinut intr-un joc amical sustinut de curind in Capitala, Rapid a venit la Iasi pentru a-si trece in cont si primele doua puncte din campionat. Si pina la urma figura chiar i-a reusit, atita vreme cit echipa gazda n-a fost in stare sa gestioneze pina la capat o intilnire pe care si-o putea apropia. Cu o prestatie oscilanta, Politehnica-National a pacatuit cel mai mult pe seama ratarilor exasperante de la linia de aruncari libere, n-a reusit sa ridice probleme de la distanta (procentaj de 10%) si a incheiat in genunchi dupa ce in ultimul sfert s-au facut greseli pe capete si s-au gestionat prost momentele favorabile. Debutul a fost nefericit si a inceput cu o aruncare de trei puncte reusita de Voinea. Asa avea sa si continue intilnirea in conditiile in care Lazar n-a gasit inelul dintr-o pozitie incredibila, iar Nitulescu a mai punctat cite ceva insa a fost ridiculizata in defensiva de trei ori de rapidista Voinea. In actul secund, Rapid trece la apararea in zona insa gazdele se descurca bine si preiau conducerea. Panait pune cele mai multe probleme, se bate in aparare si atac si tabela se rastoarna cita vreme are ajutor sub panouri de la Nitulescu si Lazar. Desi au patru puncte avans la pauza iesencele sint de nerecunoscut la reluare si vreme de cinci minute nu se inscriu nici un punct. Nitulescu se cere afara, Lazar este si ea scosa pentru ca are patru greseli personale si atacul este in corzi dar este salvat in extremis de aceeasi Panait. 56-56 era inaintea ultimului sfert si gazdele pareau sa plece cu avantaj in conditiile in care Rapid pierduse deja o titulara pentru greseli personale (Bagiu) si mai avea citeva jucatoare amenintate. Insa nimic n-a fost cum trebuia pentru ca Stefanescu mai adauga doua pase gresite la zestre ei totala, intreg jocul de atac al echipei pregatite de cuplul Mihailescu-Boisteanu este lipsit de orizont, iar asta se vede din plin pe tabela pentru ca bucurestencele nu iarta si se duc la zece puncte avans in min. 35 (61-71). Nici eliminarile dictate la Panasiuc si Voinea si nici un fault tehnic la banca oaspetelor n-au intors soarta pentru ca ratarile la aruncari libere au curs cu nemiluita, studentele s-au precipitat tot mai mult, iar Scarlat a pus ciresele pe tort cu trei aruncari de la distanta, pentru o diferenta finala neverosimil de mare comparativ cu desfasurarea ostilitatilor.

Celelalte rezultate: Sportul Studentesc Bucuresti – Teleorman Alexandria 52-98, Univ.-LPS Alba Iulia – CSM Satu Mare 45-88, U-TCRE Cluj – CS-LMK Sf. Gheorghe 51-71, CSM Oradea – ICIM Arad 33-76, CET Govora – SCM Craiova 85-56 si MCM Tirgoviste – Olimpia Bucuresti 94-28.

Etapa viitoare (miercuri, 15 octombrie): Teleorman – Olimpia, Rapid – MCM Tirgoviste, SCM Craiova – Politehnica-National, ICIM – CET Govora, CSS-LMK Sf. Gheorghe – CSM Oradea, CSM Satu Mare – U-TCRE Cluj si Sportul Stud. – Univ.-LPS Alba Iulia.

Comentarii