Finala asteptata: Dinamo – Rapid

miercuri, 08 mai 2002, 23:00
2 MIN
 Finala asteptata: Dinamo – Rapid

Dinamo – Steaua 3-1 (0-1). Meciul a avut doza lui de dramatism doar in prima repriza, dominata de stelisti, dornici sa intoarca roata norocului in favoarea lor. In aceasta prima repriza a fost si un festival al gafelor, protagonistii fiind cei doi portari si arbitrul Alexandru Tudor. Scorul a fost deschis in min. 13, de Claudiu Raducanu, gasit de centrarea lui Neaga, intr-o pozitie extrem de suspecta de ofsaid. Nouarul stelist a profitat si de bilba de zile mari a lui Lobont, care n-a reusit sa blocheze o minge usoara, lui Raducanu nemairaminindu-i decit sa impinga balonul in poarta. Citeva minute mai tirziu, a fost rindul celuilalt portar, Martin Tudor, sa iasa la rampa, acesta degajind un balon, din centrul careului, in… Mitrita. Mingea se indrepta spre poarta, dar experimentatul fundas stelist a reusit sa elimine pericolul, driblindu-l elegant pe Bolohan, care venea in viteza. Nici tizul lui Martin, cel cu fluier, nu s-a lasat mai prejos, refuzind Stelei un penalty la un hent in careu al lui Tilvan. Stelistii au avut citeva mari ocazii de a se desprinde, dar ratarile monumentale ale lui Neaga si Raducanu au fost destinate razbunarii, in repriza secunda.
In numai un sfert de ora dupa pauza, Dinamo, schimbata la fata a intors, efectiv, rezultatul, prin reusitele lui Claudiu Niculescu (’48) si Claudiu Dragan (’58), dupa faze clasice de contraatac. Militarii au incercat sa se relanseze, dar jocul excelent al dinamovistilor, impulsionati de revenirea pe banca a managerului general Cornel Dinu. In concluzie, Vlad Munteanu isi inscrie si el numele pe tabela marcatorilor, finalizind cu un sut sub bara, o noua actiune pe contraatac. Dinamo si-a obtinut pe merit calificarea in finala Cupei Romaniei, in timp ce antrenorul stelist, Victor Piturca, si-a otravit aniversarea a 46 de ani de existenta, desi galeria militara, pina mai ieri pornita rau pe dinsul, i-a urat calduros "La multi ani".
Rapid – Astra Ploiesti 0-0. Echipa din Giulesti a reusit calificarea in finala, fara a reusi sa invinga merituoasa echipa ploiesteana aflata intr-o forma mai mult decit fasta. De altfel, rapidistii nu au reusit sa invinga Astra nici in meciul de campionat, disputat tot in Potcoava. Ploiestenii s-au aparat excelent, portarul Multescu, fiul antrenorului, a facut minuni de vitejie, dar, din pacate pentru ei, mijlocasii si atacantii au indraznit prea putin, marile ocazii astrale manifestindu-se mai mult in prima repriza. In repriza secunda, prahovenii s-au cantonat si mai mult in aparare, mizind pe ambitia Rapidului de a invinge, desi rezultatul din tur (2-2) nu le impunea acest lucru. Jocul ploiestenilor s-a rupt pe final, atunci cind oboseala "creierului" Marin Duna si-a spus cuvintul. Giulestenii s-au napustit spre poarta lui Multescu, dar e greu de facut din Bratu, Nita sau Sumudica un Pancu.
Finala Cupei Romaniei se va disputa, asa cum era si de asteptat, intre Dinamo si Rapid, in ziua de 5 iunie, pe stadionul "Lia Manoliu" din Bucuresti. (GIN)

Comentarii