Flash

marți, 11 august 2009, 20:42
7 MIN
 Flash

  

Laura Toma, vicecampioana mondiala

Recent, s-au desfasurat in orasul Ho Chin Minh, Campionatul Mondial de Vovinam Viet Vo Dao, la care, alaturi de reprezentanti ai tarii gazda (Vietnam, unde s-a nascut aceasta disciplina martiala) au participat toate fortele cu traditie din lume. In lotul Romaniei au figurat si trei sportivi de la CS Ihtus Iasi, Laura Toma, Adrian Teleman si Vasile Ichim, care este si instructorul clubului. Daca acesta s-a accidentat la al doilea meci, compromitind fara voie si  sansele si partenerului sau in probele specifice, Teleman, ieseanca Laura Toma a cucerit medalia de argint in proba tehnica individuala (Dragon &Tiger Form). Sportivii de la Ihtus, care se pregatesc pentru Europenele de la Tenerife (Spania) au fost ajutati in aceasta participare de catre Primaria Municipiului Iasi, Federatia Romana de Arte Martiale de Contact si -in nume personal – de IPS Calinic Botosanean.

 

Vasluienii vor sa predea lanterna

Astazi, de la ora 19:00, se disputa la Vaslui meciul restant din prima etapa a Ligii I intre echipa locala si Gaz Metan Medias, partida aminata din cauza jocurilor pe care vasluienii trebuiau sa le sustina in turul III preliminar al Europa League, cu Omonia Nikosia. Cu un singur joc, pierdut la Tirgu Jiu, elevii lui Cristian Dulca ocupa in acest moment ultimul loc in clasament, dar au sansa sa predea "lanterna" iesenilor de la Politehnica si in cazul unui meci egal. Pe de alta parte, Gazul a debutat in campionat cu o victorie frumoasa pe teren propriu, 2-1 cu Universitatea Craiova si promite o evolutie la fel de buna si la Vaslui. Meciul va putea fi urmarit in direct pe Digi Sport.

Bornescu reintra in fabrica lui Mititelu

Membrii Comisiei de Solutionare a Litigiilor din cadrul LPF au decis, ieri, sa respinga memoriul facut de portarul Mircea Bornescu impotriva Universiratii Craiova, prin care cerea sa devina liber de contract. Mircea Bornescu a depus memoriu la LPF pentru a deveni jucator liber de contract, acuzind clubul Universitatea Craiova ca nu i-a platit o rata contractuala, fapt pe care oficialii gruparii oltene il neaga. Goalkeeper-ul sustinea ca nu a primit o rata de 20.000 de euro, dar si o suma de 100.000 dolari, conform unei clauze din contract. Jucatorul a primit la inceputul perioadei de pregatire o hirtie de la club prin care i se permitea sa isi caute echipa si de aceea nu s-a prezentat la pregatiri, dar acest lucru a dus la un conflict cu oficialii echipei. in ultima perioada, Bornescu s-a pregatit la baza ProRapid, iar oficialii clubului giulestean au declarat ca portarul va semna cu Rapid, daca verdictul comisiei ii va fi favorabil.

Lupescu, delegat UEFA

Directorul general al Federatiei Romane de Fotbal, Ionut Lupescu, va fi delegat din partea UEFA la partida dintre FK Ventspils (Letonia) si FC Zürich (Elvetia), din prima mansa a play-off-ului Ligii Campionilor. Cistigatoarea dublei manse din play-off se va califica in grupele Ligii Campionilor, in timp ce invinsa va merge in grupele Ligii Europa.

Mutu investeste in Serie D

Internationalul roman al Fiorentinei, Adrian Mutu, actionar al unei firme de imbracaminte, a devenit de curind sponsorul formatiei Cecina, din liga a patra din Italia. Cecina este o echipa din Serie D, iar directorul general al acesteia, Marcelo Malfa, a semnat un contract de sponsorizare cu firma Souvenir Clubbing, unde decarul nationalei Romaniei este actionar. Impreuna cu asociatii sai si cu patronul clubului, Giancarlo Pintossi, Mutu intentioneaza sa investeasca in formatia din liga a patra, pentru ca aceasta sa se lupte pentru promovare in noul sezon.Adrian Mutu, legitimat in prezent la Fiorentina, are un salariu de 2,5 milioane de euro si o avere estimata la aproximativ 13 milioane de euro.

Litu, in locul lui Pirvu

Atacantul Alin Litu se pregateste in aceste zile cu formatia cipriota de liga secunda Asil FC Lysi, pregatita de Eugen Neagoe, cu care a ajuns la un acord pentru un contract si mai are nevoie de acceptul Stelei pentru ca imprumutul sau acolo sa se oficializeze. Fotbalistul in virsta de 23 de ani s-a alaturat deja lotului cipriot in cadrul cantonamentul din Grecia, de la Pelion, si asteapta ca formatia din Ghencea sa isi dea acceptul scris pentru a putea evolua din sezonul viitor la Asil. Litu a mai fost in discutii si cu Gaz Metan Medias, cu care s-a pregatit aproximativ o saptamina, insa in cele din urma transferul a esuat din cauza unor neintelegeri. In alta ordine de idei, mijlocasul Lucian Pirvu nu s-a inteles cu conducerea gruparii cipriote si a revenit la Pandurii Tirgu Jiu, urmind sa ia o decizie in privinta viitoarei sale echipe in zilele urmatoare.

Mai joaca si Contra

Fostul internationalul roman Cosmin Contra a bifat a doua repriza a partidei de pregatire pe care echipa sa, Getafe, a cistigat-o, luni seara, in fata formatiei italiene Udinese, scor 2-1. Fostul fundas dinamovist a fost introdus in teren in a doua parte a meciului disputat la Friuli, cind tabela de marcaj indica scorul de 1-1, si a evoluat in banda dreapta a apararii gruparii spaniole.   Inaintea de startul partidei s-a tinut un minut de reculegere in memoria fostului capitan al lui Espanyol, Daniel Jarque, decedat simbata seara din cauza unui atac de cord. Din acelasi motiv, jucatorii echipei spaniole au burtat banderole negre.

FC Bihor ramine in L2

Conducerea clubului FC Bihor Oradea a anuntat, ieri, in urma unei sedinte, ca echipa se va inscrie in cele din urma in noul sezon al Ligii a II-a, ca urmare a faptului ca jucatorii au acceptat diminurea contractelor cu 30% pentru a rezolva o parte din problemele financiare. "Am discutat cu ei sa inteleaga sa accepte o diminuare a salariilor de 30% pentru a ramine in Liga a II-a, lucru pe care jucatorii l-au inteles pina la urma. Am venit aici la club si am stat pina la 12 noaptea. S-a stabilit cu fiecare in parte, nominal, in functie de salariu, reducerea care va fi facuta", a spus Gheorghe Alexandrescu, presedintele demisionar al clubului, in urma sedintei Adunarii Generale a Actionarilor.

S-a aminat esalonul III

Comitetul de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal a decis, marti, sa amine cu o saptamina startul editiei 2009-2010 a Ligii a III-a. Astfel, prima etapa a esalonului al treilea nu se va mai disputa vineri, 14 august, ci la 21 august. In alta ordine de idei, in cadrul aceleiasi sedinte, Comitetul de Urgenta a decis ca Liga a II-a sa inceapa simbata, 15 august, asa cum era stabilit initial.

Inca un suspect arestat

Politia ungara a anuntat ca a arestat al noualea suspect in cazul mortii handbalistului roman Marian Cozma, care a decedat la 8 februarie dupa ce a fost injunghiat de mai multe ori. Suspectul se numeste R. Janos, are 35 de ani, si este cunoscut in Ungaria pentru mai multe infractiuni in care au avut loc si acte de violenta. Autoritatile mai retinusera pina acum alte opt persoane in cazul mortii lui Marian Cozma, ucis cu mai multe lovituri de cutit in noaptea de 8 februarie intr-un club din Veszprem. In alta ordine de idei, reprezentantii Fan Clubului Veszprem au reusit sa stringa fondurile necesare, de aproximativ 4,5 milioane de forinti, pentru a ridica monumentul in memoria fostului handbalist roman. Bustul lui Cozma ar urma sa fie amplasat la inceputul anului viitor in fata salii unde Veszprem isi disputa meciurile de pe teren propriu.

Transfer tare la CSU Metal

Campioana CSU Metal Galati a transferat-o, ieri, pe capitanul nationalei Serbiei, Vesna Citakovic Durisic, care a semnat o intelegere valabila un sezon. Citakovic (1,87m) e nascuta pe 3 februarie 1979, evolueaza pe postul de principal centru, si a fost legitimata ultima oara in Turcia, la Eczacibasi SK Istanbul. Aceasta a fost capitanul nationalei Serbiei si la Campionatul Mondial din 2006, unde a incheiat pe pozitia a III-a, si Campionatul European din 2007, unde a cucerit medaliile de argint. Transferul Vesnei Citakovic Durisic a fost realizat datorita tehnicianului Zoran Terzic, care ocupa si functia de selectioner al reprezentativei Serbiei.

Suporterii, ca teroristii

Suporterii care vor comite acte de violenta pe stadioanele din Columbia ar putea fi judecati precum teroristii si condamnati la pedepse cu inchisoarea de pina la 15 ani, conform unui proiect de lege inaintat Parlamentului columbian. "Violentele suporterilor trebuie calificate ca terorism, pentru ca sint cu adevarat acte criminale. Aceste manifestari se intimpla cu o frecventa foarte mare si trebuie incadrate la fapte penale si, in afara de masurile administrative si pe cele care le ia politia, trebuia dat un exemplu foarte dur", a declarat deputatul Juan Carlos Granados, cel care a initiat proiectul de lege.

Stiinta Bacau s-a intarit

Echipa masculina de handbal Stiinta Bacau i-a transferat, ieri, pe interul rus Igor Moskalenko si pe pivotul ucrainean Evgheni Gurkovski, cei doi handbalisti semnind contracte valabile pe doua sezoane. "Ne-am intarit cu un pivot si un inter, dar acum trebuie sa cautam translator pentru ei. La momentul actual, stam destul de bine cu pregatirea, desi sint nemultumit de felul in care jucam in aparare. Spun asta dupa primele amicale pe care le-am jucat la sfirsitul saptaminii trecute. Pentru noul sezon pot spune ca avem obiective indraznete, pentru ca vrem sa jucam bine si sa ne clasam pe podium", a spus antrenorul moldovenilor, Otto Hell. Igor Moskalenko a venit de la formatia Cehovski Medved, campioana Rusiei, in timp ce Evgheni Gurkovski a fost transferat de la campioana Ucrainei, Zaporoje. In sezonul trecut, Stiinta Bacau a terminat campionatul pe locul V, cu 34 de puncte, la cinci puncte distanta de pozitia a treia, ocupata de Dinamo.

Jamaicanii au scapat de belea

Cinci sprinteri jamaicani au fost autorizati sa particip la Campionatele Mondiale de atletism de la Berlin, ce vor debuta simbata, de catre Comisia antidoping din aceasta tara (JADCO), in ciuda unui control pozitiv efectuat in cursul selectiilor nationale desfasurate la finele lunii iunie. Sheri-Ann Brooks, Yohan Blake, Marvin Anderson, Lansford Spence si Allodin Fothergill, toti depistati pozitiv cu un produs de stimulare, metilhexanamina, au fost absolviti de vina de catre comitetul de disciplina al JADCO. Cei cinci sportivi au scapat de sanctiuni intrucit substanta incriminata, dupa cum afirma presedintele JADCO, nu figureaza pe lista produselor interzise de catre Agentia Mondiala Antidopaj (AMA). (AGERPRES)

Comentarii